Orbán Viktor átadta a kinevezési okiratokat a kormánymegbízottaknak

2022. június 20. 18:56 | behir.hu

Az eseményre hétfő délután a Karmelita kolostorban került sor. A kormánymegbízottak ezután letették hivatali esküjüket.

Az ünnepségen Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter köszöntötte a területi közigazgatás vezetőit; ezután a kormányfő beszédében arról szólt, hogy Magyarországnak válságálló közigazgatásra van szüksége, hiszen 2010 óta természeti csapások, egy pandémia és most egy háború hatásai is sújtják hazánkat.

Orbán Viktor elmondta: nagyon nehéz idők jönnek, de ez a kormány bebizonyította, hogy képes kezelni a kihívásokat. A miniszterelnök hangsúlyozta: az elhúzódó háború gazdasági következményei miatt "meg kell védenünk azt, amink van", tehát az elmúlt években elért fejlődés eredményeinek megőrzéséért kell dolgozni.

– Önök kétség kívül egy hivatalt visznek, de alapvetően nem egy hatósági attitűdre van szükségük, hanem partnerségi szellemben kell az emberek és ügyeik felé fordulniuk – mondta végül a frissen kinevezett kormánymegbízottaknak a miniszterelnök. Mint arról a behir.hu-n is beszámoltunk, a Békés Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott továbbra is dr. Takács Árpád maradt.

További programok »

FEL