Orbán: A háromgyermekes anyákra is kiterjesztenénk az adómentességet

2023. szeptember 14. 16:29 | behir.hu

A kormányfő az V. Budapesti Demográfiai Csúcson megtartott beszédében a családpolitika 2.0 programhoz kötődő tervekről is beszámolt.

– Magyarország az a hely, ahol a jövő konzervatív politikáját, működő megoldásait kifejlesztik, idesorolva a munkaalapú gazdaságot, az egyház és az állam együttműködésének modern formáját, a konzervatív-patrióta oktatáspolitikát és a demográfiát – fogalmazott beszédében a miniszterelnök.

A magyar családpolitika ún. 2.0-ás programja kapcsán a kormányfő kiemelte, hogy öt célt tűztek ki magul elé.

– jelentsen előnyt a gyermekvállalás
– segítsék az otthonteremtést
– az édesanyákra alapozzák a családpolitikát
– családbarát legyen az egész ország működése
– a jog eszközei is védjék a családokat

Orbán Viktor a közelgő európai parlamenti választások kapcsán arról is beszélt, hogy a szükséges a politikai paletta átalakítása.

– Minél több európai országban családbarát, konzervatív erők kormányzására van szükség. Jövőre EP-választások is lesznek, minden adott tehát, hogy átkaroló hadművelettel a magunk javára fordítsuk az erőviszonyokat – hangsúlyozta a miniszterelnök.

A családpolitika programjának bővítése kapcsán a kormányfő azt is megemlítette, hogy a négygyermekes anyák adómentességét a háromgyermekesekre is kiterjeszthetik. Mint mondta, ezzel kapcsolatban még "várják a pillanatot, amikor a pénzügyminiszter ellankad."

További programok »

FEL