Óperencia: Mesék ihlette kiállítás a Csabagyöngyében

2023. október 7. 14:16 | Csiffáry Zsuzsanna

A Sorsfonó Alkotókör új tárlattal gazdagította a Csabagyöngye Kulturális Központ kínálatát. Az Óperencia című kiállítás megnyitóját a Sorsfonó Társulat playback színházi előadása tette még színesebbé. Az apropó a magyar népmese napja volt.

A Csabagyöngye Kulturális Központban megrendezett kiállítás a mese világnapjára reflektált, hiszen az alkotók különböző meséket illusztráltak. G. Pataki Mária, a Sorsfonó Alkotókör művészeti vezetője nyitotta meg a rendezvényt. Ezt követően Novák Magdolna, a Sorsfonó Egyesület vezetője, mentálhigiénés szakember, meseterapauta kitért a működésük előzményeire, majd mesemondással is közreműködött a kiállítás megnyitóján. 

 

Fotó: Csiffáry Zsuzsanna/Behir.hu

 

– Eleinte a Sorsfonó Egyesületben az önismereti munkára fektettük a hangsúlyt, playback színházi technikával dolgoztunk csoportos keretek között. Utána családi meditációs szolgáltatással bővültünk ki. Idén már egy alkotókör és a benne rejlő művészi munka is lehetőséget ad egy újabb bővítésre – mondta Novák Magdolna.

A programot hivatalosan Lenkefi Zoltán, a Békéscsabai Napsugár Bábszínház igazgatója nyitotta meg. A megnyitó után volt lehetőség az intézmény földszintjén megtekinteni a kiállított munkákat, amelyek közel egy hónapig láthatóak az intézményben. 

 

Galéria

 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Kultúra

Búbánat Anett a mikrofon mögött, de nekünk tetszett

Te mész Kormos Anettre? Ezt kérdezte félig nyomatékosan az egyik kollégám a minap. Igen, feleltem, de ha gondolod, mehetsz helyettem. Nem ment. De én sem bántam meg. Pedig csak fotóról ismertem. Főleg a nagy, szomorú, barna szemeit. Már a belépő is remek volt: a stand upos Janis Joplinra jött ki – péntek este, a Csabagyöngyében.
2024. március 3. 12:17
FEL