Ónodi Eszter előtt senki nincs biztonságban

A színésznő volt a Nyáresti csevej első vendége.

Mivel telnek egy színész számára a fellépés előtti órák, milyen kép alakul benne az adott városról, hogy tud valamennyi kihívásnak megfelelni? – ezekre és számos érdekes kérdésre adott választ Ónodi Eszter színművész a gyulai Almásy-kastély most indult programsorozatának vendégeként.

Már az impozáns parkra nyíló kávézó teraszának asztalain lévő „Foglalt” feliratú táblák is jelezték a szombati Nyáresti csevej elnevezésű programsorozat iránti érdeklődést, és azt megelőzően, Czeglédi Katalin énekművész műsora alatt is egyre többen foglalták el helyeiket. Miután 18:30-kor a gyulai Almásy-kastély képviseletében Dombi Ildikó ügyvezető köszöntötte a közönséget, a Gyulai Várszínház és az Erkel Ferenc Művelődési Központ közös rendezvénysorozatának első vendégeként Ónodi Eszter színművész és az est házigazdája, Csomós Éva foglalták el a terasz egyik sarkában felállított pódiumon lévő helyeiket.

Az érdekes történetekkel, megejtően őszinte pillanatokkal és harsány nevetésekkel egyaránt tarkított csevegés már az első pillanatokban megállította az arra járókat, akik a fák alatt vagy épp a lépcső tövében állva figyelték, de többen is egy-egy asztalhoz ülve csatlakoztak a beszélgetéshez.

A népszerű színésznő a budapesti Katona József Színház Ahogy tetszik című előadása előtt beszélt a darabról, majd arról, hogyan építi fel az általa megformált színpadi és filmes karaktereket, színészként miből áll az állandó készenlét, miként tartja meg a mindehhez szükséges egyensúlyt, mit jelent számára a komfortzóna átlépése, miből merít erőt, és abba is beavatta a jelenlévőket, hogy a hétköznapokban miként figyeli az emberek közti helyzeteket.

– Remélem, hogy picit jobban olvasom az embereket azáltal, hogy már húsz éve ezzel foglalkozom, mivel van egy rálátásom arra, hogy bizonyos mondatok alatt milyen szöveg alatti történések vannak az emberek között. Szeretem ezt figyelni, van is arra példa, hogy nyaralás alatt ültem és kiszúrtam magamnak egy közelemben lévő érdekes párt, akiket a napszemüvegem mögül figyeltem. Elképesztő sztorikat tudok így kitalálni, de azt is látni, hogy milyen viszonyban van az a kapcsolat, és mi fog történni köztük néhány perc múlva. Ez nagyon izgalmas, de fontos is figyelnem, hisz ebből dolgozom, úgyhogy vigyázzanak, mert ha napszemüvegben ülök, nincsenek biztonságban! – mondta nevetve közönségének.

A jelenlévők ettől persze egyáltalán nem ijedtek meg, hiszen még kérdéseikkel is elhalmozták a művésznőt, aki minden észrevételre készséggel felelt.

A jó hangulatú beszélgetés július 15-én, pénteken 18 órától folytatódik, amikor Trill Zsolt színművész lesz a kastély teraszának vendége.

 

Megosztás:

Címke: ,