Online kézműves vásár a megyei önkormányzat honlapján

2021. január 13. 18:42 | behir

A Békés Megyei Önkormányzat múlt év végén online karácsonyi vásárt és facebook kampányt szervezett azért, hogy a koronavírus-járvány miatt nehéz helyzetbe került kézműveseknek és kistermelőknek megjelenési lehetőséget biztosítson. A kezdeményezés továbbfolyatótdik.

Az önkormányzat honlapján létrehozott aloldalon rövid bemutatkozás található azokról a vásározókról, akik a Megyenap elnevezésű rendezvények kézműves vásárában és kistermelői piacán részt vettek.

A visszajelzések alapján a kezdeményezés sikeres, több kézműves és kistermelő számolt be arról, hogy az aloldalon lévő elérhetőségeinek segítségével találták meg vevők, és vásároltak tőle.

A karácsonyi vásárok bezártak ugyan, de az aloldalt a megyei önkormányzat továbbra is működteti azzal a szándékkal, hogy az ott bemutatkozó kézműveseket, kistermelőket minél könnyebben megtalálják és megismerjék a vásárlók. Az aloldalon jelenleg 32 vásáros érhető el, de további kistermelők és kézművesek jelentkezését is szívesen fogadják.

– A Békés megyei online kézműves vásárt a pandémiás helyzet végéig biztosan működtetni fogjuk. Amint a járvány lecsengőben lesz, mérlegeljük a lehetőségeinket, és az akkori tudásunknak megfelelően döntünk majd a továbbiakról – mondta Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnöke.

További programok »

Itthon

Mlinár Pali 70!

Nagyon suta lenne ez a cikk, ha a "Mlinár Pál néptánc oktató 70 esztendős!" címet kapná. Ugyanis a művészek, a sportolók keresztnevét legtöbbször becézett formában használjuk. Ezáltal közelebb állnak hozzánk, kvázi családtagként örülünk a sikereiknek. A kerek születésnap alkalmából alaposan kikérdeztük!
19:29
FEL