Online darts versenyt rendeztek Gyulán a parasport napja alkalmával

2021. február 19. 07:21 | Hidvégi Dávid

Online darts versenyt rendeztek a gyulai Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában csütörtökön. A megmérettetés idén egy országos rendezvénysorozat része volt, amelyet a február 22-ei magyar parasport napja alkalmából tartanak meg.

Online megnyitóval kezdődött a csütörtöki darts verseny. A Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában az alsó tagozatos diákok között fiúk és lányok is megmérették magukat. A tanulók laptopon keresztül követték a többi gyulai iskolában zajló versenyt. Az oktatási intézményből tizenegy gyermek jelentkezett a versenyre, akik közül tízen már korábban is kipróbálták a sportágat, míg egy hétéves kisfiú, Géczei Misi Benet újonc volt, ezért a pontjait nem számolták.

Besenyei Krisztián tanulói közül négyen jutottak tovább a döntőig, két fiú és két lány. Az iskola végül tarolt a versenyen, hiszen a fiúk között Gulyás Bence megnyerte a megmérettetést, Nyári Balázs pedig negyedik lett, míg a lányok között Vidovenyecz Ildikó második, míg Ruck Csenge első lett.

– Azt veszem észre, hogy a gyerekek szeretik a testnevelés órákat. Kollégáimmal próbálunk minél változatosabb testnevelés órákat tartani. Ezen belül különböző sportjátékokat szervezünk, így inkább játékos módon próbáljuk rávezetni a gyermeketet a különböző tornafeladatokra. A régi módszerek is hasznosak, de változik a világ, mi is változunk – fogalmazott a testnevelő tanár.

 

Besenyei Krisztián

 

Az eseményt már negyedik éve szervezte meg az Esély Pedagógiai Központ a Gyulasport Nonprofit Kft. támogatásával. A darts verseny most része volt a Magyar Parasport Napjához kapcsolódó országos rendezvénysorozatnak, amelyet a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Fogyatékosok Országos Diák-, Verseny- és Szabadidősport Szövetsége (FODISZ) bonyolított le.

– 2017 óta ünnepeljük a parasport napját. A gyulai önkormányzat idén programsorozattal csatlakozott ehhez a rendezvényhez, méghozzá úgy, hogy több intézményben érzékenyítő napokat tart, így az 5. Számú Általános Iskolában, az  Implom József Általános Iskolában és a Karácsonyi János Katolikus Általános Iskolában is – hangsúlyozta a Gyulasport Nonprofit Kft sportszervező menedzsere, Prohászkáné Nemes Szilvia.

A darts versenyt korábban egy helyen rendezték, a gyermekek egymásnak szurkoltak, illetve segítették a mozgáskorlátozott társaikat. A rendezvénysorozat február 22-én zárul a városi parasportnappal a Prohászka Zsolt Városi Tornacsarnokban.

 

Galéria

További programok »

FEL