Önkormányzati beszámoló Békésben: igenek többségben

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlése előtt számolt be a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság 2015. évi tevékenységéről dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, megyei rendőrfőkapitány. A testület tagjai a beszámolót elfogadták.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének 2016. április 14-én megtartott ülésén napirenden szerepelt a Békés megye közbiztonságának 2015. évi helyzetéről, a közbiztonság érdekében tett intézkedésekről és az azokkal kapcsolatos feladatokról szóló beszámoló. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos részletesen tájékoztatta a testület elnökét és tagjait a megye közbiztonsági, bűnügyi helyzetéről, a közrendet érintő eseményekről, illetve a rendőrség tevékenységéről. A közgyűlésen részt vett dr. Halmosi Zsolt r. vezérőrnagy, rendőrségi főtanácsos, rendészeti országos rendőrfőkapitány-helyettes és jelen voltak a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság rendőrfőkapitány-helyettesei, valamint a rendőr-főkapitányság illetékességi területén működő rendőrkapitányságok, határrendészeti kirendeltségek vezetői is. A testület tagjai a beszámolót követően a rendőri vezetőktől választ kaptak kérdéseikre, észrevételeikre.

A Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke, Zalai Mihály határozati javaslatában úgy fogalmazott, hogy a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság a korábbi eredményeit megszilárdította. Ezt a bűnügyi fertőzöttségre, a nyomozáseredményességre és a regisztrált bűncselekmények számára vonatkozó adatok is alátámasztják. Az elnök arra kérte a közgyűlés tagjait, hogy határozati javaslatát, amely szerint a beszámolót Békés Megye Önkormányzatának Közgyűlése elfogadja, támogassák.

A testület 13 igen és 3 nem szavazat mellett 1 tartózkodással a beszámoló elfogadásáról határozott. 

forrás:police.hu

Megosztás:

Címke: , ,