Önkormányzati bérlakásokra lehet pályázni Békéscsabán

2024. január 18. 08:26 | behir.hu

Pályázati felhívás a Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata tulajdonában álló bérlakásokban történő elhelyezésre.

1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő alábbi piaci alapon  bérelhető bérlakásban történő elhelyezésre.

  • Irányi u. 4-6. A.  III. em. 28. (2 szobás, összkomfortos 57 m²; bérleti díja: 74 100 Ft/hó).

Az önkormányzat piaci alapú bérleményeire eredményesen az pályázhat: akinek a nettó jövedelme, vagy az együttköltözők együttes jövedelme legalább ötszöröse a fizetendő lakbér összegének; aki megfizeti a bérleti szerződés megkötése előtt a meghatározott összegű óvadékot (222 300 Ft).

A lakóegység bérbeadása nem szociális rászorultság alapján történik. A pályázaton való részvétel részletes feltételeit a pályázati adatlap mellékletében szereplő tájékoztató tartalmazza. 

 

2. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő alábbi ifjúsági garzon bérlakásban történő elhelyezésre.

  • Dózsa György út 7. A. fszt. 1. (egyszobás, összkomf. 31 m2, bérleti díja: 10 000 Ft/hó).

Az ifjúsági garzonházi lakóegység bérleti jogának elnyerésére a 40 év alatti házaspárok/élettársak nyújthatják be pályázatukat.

A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a párok, akik: legalább 5 éve békéscsabai lakóhellyel rendelkeznek és ténylegesen a bejelentett lakásban laknak; felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettségűek; készpénz-megtakarítással, 6 hónapnál régebben kötött lakás-előtakarékossággal, vagy építési telekkel rendelkeznek.

A pályázaton való részvétel részletes feltételeit a pályázati adatlap mellékletében szereplő tájékoztató tartalmazza.

 

3. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzata pályázatot hirdet a tulajdonában lévő alábbi szociális alapon bérelhető bérlakásokban történő elhelyezésre.

  • Szabadság tér 1-3. IV. em. 39. (1,5 szobás, összkomf. 42 m²; bérleti díja: 33 600 Ft/hó),
  • Irsai Olivér u. 55. fszt. 4. (1 szobás, komfortos, 30 m²; bérleti díja: 8 010 Ft/hó).

A pályázaton való részvétel részletes feltételeit a pályázati adatlap mellékletében szereplő tájékoztató tartalmazza.

A pályázat benyújtására személyesen, elektronikusan vagy postai úton van lehetőség.

A pályázat polgármesteri hivatalba történő beérkezésének határideje: 2024. január 26., péntek 12.00 óra. A határidőn túl beérkezett pályázat érvénytelen.

A pályázat benyújtásának postai címe: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociálpolitikai Osztály, 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17.

A pályázat benyújtásának elektronikus címe: szocialis@bekescsaba.hu

A pályázat benyújtásához szükséges pályázati adatlap és tájékozató a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályán igényelhető és letölthető a bekescsaba.hu weblapról a pályázati hírek menüpontban. A pályázatokról döntés a legközelebbi döntéshozatali eljárásban történik.

Bővebb felvilágosítás a Polgármesteri Hivatal Szociálpolitikai Osztályán kérhető. Telefonszám: 66/886-506, 66/886-502.

További programok »

Önkormányzati hírek

Fidesz-KDNP: Megbízható és kiszámítható lett az idei csabai költségvetés

Az év első közgyűlését értékelte a Fidesz-KDNP frakció pénteken. Opauszki Zoltán, a párt békéscsabai szervezetének frakcióvezetője és Nagy Sándor önkormányzati képviselő többek között beszélt a város 2024-es költségvetéséről, a TOP Plusz pályázatokról, valamint az alpolgármester-választás körüli történésekről is.
2024. február 23. 13:50
FEL