Önkormányzati bérlakásokra lehet pályázni Békéscsabán

2021. január 25. 07:34 | behir

Pályázati felhívás Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonában álló bérlakásokban történő elhelyezésre.

1. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonában lévő 5600 Békéscsaba Dózsa György út 7. szám alatti ifjúsági garzon lakásban történő elhelyezés feltételei alapján az alább bérleményben:

  • Dózsa György út 7. A. I. em. 8. (egyszobás, összkomfortos, 30 m2, bérleti díja: 5449 Ft/hó)

 Az ifjúsági garzonházi lakóegység bérleti jogának elnyerésére a 40 év alatti házaspárok/élettársak nyújthatják be pályázatukat.

A lakóegység bérbeadása nem szociális rászorultság alapján történik. A pályázat elbírálásánál előnyben részesülnek azok a párok, akik: legalább 5 éve békéscsabai lakóhellyel rendelkeznek és ténylegesen a bejelentett lakásban laknak; felsőfokú (egyetemi vagy főiskolai) végzettségűek; készpénzzel, lakás-előtakarékossággal, vagy építési telekkel rendelkeznek. A pályázatot elnyert bérlők kötelesek 70 000 Ft óvadék megfizetésére.

 

2. Békéscsaba Megyei Jogú Város Önkormányzat tulajdonában lévő költségelvű bérlakásokban történő elhelyezésre:

  • Békéscsaba, Erzsébet lakópark 33. (egyszobás, összkomfortos 60 m²; bérleti díja: 30 300 Ft/hó)
  • Békéscsaba, Erzsébet lakópark 44. (egyszobás, összkomfortos 60 m²; bérleti díja: 30 300 Ft/hó)

Az önkormányzat költségelvű bérleményeire eredményesen az pályázhat: akinek a nettó együttes jövedelme legalább ötszöröse a fizetendő lakbér összegének; aki minimum havi 10 000 Ft lakás-előtakarékossági szerződést köt; aki megfizeti a bérleti szerződés megkötése előtt a meghatározott összegű óvadékot (150 000 Ft). 

 

A pályázat benyújtására elsősorban elektronikus úton vagy postai úton van lehetőség.

A pályázat polgármesteri hivatalba történő beérkezésének határideje: 2021. február 5. 12:00 óra (A határidőn túl beérkezett pályázat érvénytelen.)

A pályázat benyújtásának postai címe: Békéscsaba Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatala Szociálpolitikai Osztály, 5600 Békéscsaba, Szabadság tér 11-17. A pályázat benyújtásának elektronikus címe: szocialis@bekescsaba.hu

A pályázat benyújtásához szükséges formanyomtatvány a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályán igényelhető és letölthető a bekescsaba.hu weblapról a pályázati hírek menüpontban.

A döntés várható időpontja: 2021. február

Bővebb felvilágosítás a polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályán kérhető. Telefonszám: 66/886-502.

Itthon

A kommunista diktatúrák áldozataira emlékeztek Békéscsabán

Idén a korábbi évektől eltérően emlékezett február 25-én a kommunista diktatúrák áldozataira a békéscsabai önkormányzat. Egy korabeli képeket és történéseket magában foglaló, online füzetet állítottak össze az érdeklődőknek. Emellett a város vezetése szűk körben az emlékműhöz is kilátogatott csütörtökön.
2021. február 25. 15:22
FEL