Önkéntes egyetemisták segítették a nemzeti park munkáját

2020. július 6. 12:45 | behir

Az ország különböző részeiről érkezett önkéntes, egyetemista fiatalok segítettek a természet-megőrzési és monitoring munkákban a Körös-Maros Nemzeti Park Csanádi puszták részterületén - a kmnp.nemzetipark.gov.hu.

A Csanádi pusztákon már három éve minden nyáron szervez a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság természetvédelmi táborokat egyetemi hallgatók részére. Idén, tekintettel a kialakult helyzetre, elmarad a tábor, a lelkes hallgatók azonban jelezték, hogy szívesen segítenének most is a szakembereknek.

A nemzeti park munkatársai ezért június végén megszerveztek egy önkéntes gyakorlatot, melyre Szegedről, Budapestről, Debrecenből és Kaposvárról összesen hét hallgató érkezett. A fiatalok az öt nap alatt különféle monitoring munkákban vettek részt. Elsősorban olyan tevékenységekbe vonták be őket, ahol előnyt jelent, ha többen vannak, például az inváziós, védett és fokozottan védett fajok felmérése, illetve az odúellenőrzések.

A fiatalok által összegyűjtött adatok gazdagították az egyes területek növény- és madárvilágára, illetve gerinctelen faunájára vonatkozó ismereteket. A Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai tervezik, hogy megszerveznek még egy hasonló önkéntes hetet a nyáron.

Forrás: kmnp.nemzetipark.gov.hu 

További programok »

FEL