Mutasd a ruhád, megmondom... hogyan hasznosítsd újra!

2024. április 26. 08:06 | Bere Mátyás

A mai világban már napi téma a fenntarthatóság, de a ruhaipar még nem tartozik a legfenntarthatóbb iparágak közé. Mengyán Eszter a Békés Megyei Könyvtárban tartott foglalkozásán olyan módszereket, lehetőséget mutatott meg az érdeklődőknek, amelyek klímasemleges alternatíváknak nevezhetők.

Mengyán Eszter a Helló, slow fashion! írója, a Holy Duck! blog szerkesztője, valamint a színtanácsadás egyik meghonosítója, de sokan fenntartható divatguruként ismerik. A programot a Europe Direct Békés hozta Csabára, hogy ide is elhintsék a fenntarthatóság magjait.

 

 

A workshopon játékos feladatokon keresztül az öltözködésben hozott döntések, a színválasztás és az esetleges elakadások is szóba jöttek. Eszter kiemelte, hogy amikor környezettudatos öltözködésről van szó, akkor az emberek gyakran elakadnak egy szinten. Ezt a gátat igyekezett áttörni ezen a foglalkozáson is.

A foglalkozás első eleme az volt, hogy az résztvevők választottak egy kedvenc és egy általuk nem kedvelt színt, amit később megtárgyaltak, ebből hoztunk egy galériát:

 

Galéria

 

– Ha jobban ismerjük magunkat, akkor sokkal tudatosabban tudunk ruhát választani, és nem feltétlen a legtudatosabban készült ruhadarabot választjuk, hanem valami olyat, amit utána nagyon sokat, sokáig és szívesen viselünk – emelte ki a blogger, majd hozzátette: – Lehet egy ruhadarab szuper-környezettudatos, de ha valamiért nem hordod, akkor csak lóg a szekrényedben.

De vajon hogyan válik meg a slow fashion nagykövete a ruháitól? Mint kiderült, a húgával szokott ruhákat cserélni, illetve korábbi munkahelyén ruhabörzét szerveztek, de eladni és adományozni is szokott.

 

Fotó: Bere Mátyás / Behir.hu

 

További programok »

Itthon

Hangulatjelentés a magyar-német meccs csabai szurkolóitól

A futball olyan játék, amit 22-en játszanak 90 percen át, és a végén mindig a németek nyernek – mondta a híres angol futballista, Gary Lineker. Sajnos ez szerda este sem volt másképp a magyar válogatott soron következő Európa-banoki csoportmérkőzésén sem.
2024. június 19. 20:35
FEL