Önbíráskodott, nem hagyta békén volt kuncsaftját az orosházi pillangó

2020. július 1. 18:15 | behir.hu

Az Orosházi Járási Ügyészség önbíráskodás bűntettének kísérlete és folytatólagosan elkövetett, kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt emelt vádat egy 37 éves orosházi nővel szemben.

A nő hosszabb idő óta prostituáltként dolgozik, magát álnéven egy internetes szex oldalon hirdeti. 2018 szeptemberétől létesített rendszeres szexuális kapcsolatot egy orosházi férfival, akitől az együttléteikért cserébe nem kért pénzt. A férfi és a nő között ellentmondásos érzelmi viszony is kialakult, emiatt a nő tavaly többször megfenyegette a férfit azzal, hogy kitálal a férfi feleségének és kiskorú gyermekeinek – ezt később meg is tette.

A férfi megszakította a kapcsolatot a nővel, aki 2019. május 05-én megjelent a férfi lakásánál és azt követelte, hogy a korábbi együttléteikért egymillió forintot fizessen neki vagy ha nincs pénze, adja oda neki az autója kulcsait. Mivel a férfi nem akart kötélnek állni, a nő egy kulccsal összekarcolta a férfi kocsiját, 50 ezer forintos kárt okozva. A nő néhány nap múlva ismét megjelent a háznál, ez alkalommal úgy belerúgott az autó sárvédőjébe, hogy az okozott kár 150 ezer forintot tett ki.

A nő tavaly szeptemberben a férfi munkahelyén is megjelent, pénzt követelt tőle, és azzal fenyegette meg, hogy ha nem fizet, a férfi idős szüleivel és gyermekeivel is beszélni fog a dologról, és még aznap pornográf tartalmú üzenetet küldött a férfi feleségének és egyik lánygyermekének.

A járási ügyészség vádiratában arra tett indítványt, hogy a bíróság a cselekményét részben beismerő nőt próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélje, valamint kötelezze őt az okozott kár megtérítésére és a nyomozás során felmerült több mint 80 ezer forintos bűnügyi költség megfizetésére – összegzett a Békés Megyei Főügyészség.

További programok »

Kék hírek

FEL