Önbíráskodás miatt emeltek vádat egy bucsai férfi ellen

2023. április 18. 12:23 | behir

Önbíráskodás bűntette miatt emelt vádat a Szeghalmi Járási Ügyészség egy 28 éves büntetett előéletű, a cselekmény elkövetése óta letartóztatásban lévő bucsai férfi ellen, aki jogos vagy jogosnak vélt követelésének erőszakkal akart érvényt szerezni.

A férfi 2022. november 27-én, az esti órákban ittas állapotban, hívatlanul megjelent egy bucsai családi háznál. A be nem zárt kapun és bejárati ajtón keresztül bement a házba és felébresztette az ott lakó férfit.

Az ügy előzménye, hogy a terhelt lánytestvére korábban a sértett férfi közreműködésével értékesítette a telefonját. A terhelt úgy vélte, hogy testvére áron alul adta el a készüléket, ezért számon kérte a másik férfit, illetőleg közölte vele, hogy „elégtételként” elviszi annak 70 000 Ft értékű telefonját, mivel közreműködött abban, hogy megkárosítsák a testvérét.  A sértett nem akarta átadni a telefonját a terheltnek, aki ezért egyre indulatosabb lett, majd veréssel fenyegette meg a sértettet. Többször hangoztatta, hogy ő többször volt börtönben, neki semmi nem számít, bárkit megver. Azt is mondta, hogy „elájít” mindenkit a házban, ami azt jelenti a szóhasználatában, hogy ájultra veri őket. A házban ekkor a sértetten kívül az élettársa és kiskorú gyermekei tartózkodtak. A sértett a fenyegetések hatására átadta a telefonkészüléket, mivel féltette a családját.

A járási ügyészség a terhelt beismerése esetére mértékes indítványt is tartalmazó vádiratában elsődlegesen arra tett indítványt, hogy a bíróság a férfi letartóztatását az ügydöntő határozatának kihirdetésig tartsa fenn. A járási ügyészség indítványa ezen felül végrehajtandó börtönbüntetés és közügyektől eltiltás mellékbüntetés kiszabására irányul.

Forrás: Békés Vármegyei Főügyészség

További programok »

FEL