Olvasócsalogatás a cél

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Könyvtárak éjszakáját.

Idén hetedik alkalommal rendezték meg a Könyvtárak éjszakáját. Az ország több pontján egészen éjfélig várták olvasóikat a könyvtárak.

A szervezők nem titkolt szándéka évről évre, hogy azoknak, akik valami miatt nem jutnak el a könyvtárba, nekik is meg tudják mutatni, milyen sok szép új könyv sorakozik a polcaikon.

– Mindenképpen olvasócsalogatás a cél, a játékok, a kézműves foglalkozások, a mesedélután, mellett a főszereplő most is az irodalom és a zene volt – osztotta meg velünk Rakonczás Szilvia, a Békés Megyei Könyvtár igazgatója.

Az idei téma Szlovákia volt, minden program ehhez az országhoz kapcsolódott. Így a helyi szlovák szervezetek is bemutatkozhattak a rendezvényen, de Závada Pál és fia Závada Péter is ellátogatott a könyvtárba. A József Attila- és Kossuth-díjas író a rap zenében és slam-ben is jártas költő fiával beszélgetett. A tótkomlósi születésű, a Jadviga párnája című regényt író szerző szlovák kötődése is reflektorfénybe került a felolvasással és zenével fűszerezett esten.

Az éjszaka még ezután sem ért véget, hiszen a Grencsó Open Collectíve együttes jazzkoncertje, étel-, italkóstoló és egyéb meglepetések is várták a könyvtár látogatóit.

Megosztás:

Címke: