Oltóbusz érkezik Mezőberénybe

2021. június 4. 07:55 | behir.hu

180 fő koronavírus elleni védőoltására lesz lehetőség.

 

– A Magyar Honvédség oltóbusza 2021. június 15-én (kedden) 8 és 18 óra között lesz jelen Mezőberény városában, az Orlai Petrics Soma Könyvtár, Muzeális Gyűjtemény és Művelődési Központ előtti parkolóban – osztotta meg a Békési Járási Hivatal tájékoztatása nyomán Siklósi István polgármester. Mint írta, az említett napon az oltóbuszon 180 fő koronavírus elleni védőoltására van lehetőség.

Az oltóbuszon nemcsak a helyi lakosokat, de a környező településekről érkezőket is fogadni tudják, akár előzetes regisztráció nélkül is.

– A védőoltás az egydózisú Janssen vakcinával történik. Az oltást valamennyi 18. életévét betöltött személy igénybe veheti – olvasható a bejegyzésben.

A mezőberényiek oltási igényüket az alábbi elérhetőségen előzetesen jelezhetik:

A Békési Járási Hivatalnál:
Telefonon: 8.00 és 16.30 óra között a 66/795-285-ös telefonszámon.

Személyesen:
5630 Békés, Kossuth u. 4. szám 108-as iroda
5650 Mezőberény, 56-os emléktér 1. 001-es iroda
E-mailben: frankone.timea@bekes.gov.hu

A mezőberényi városvezető hozzátette, hogy ő maga is átesett a vírusfertőzésen, és már túl van az első oltáson. Mint mondta: ha egy héttel hamarabb jön a hír az egydózisú oltás lehetőségéről, megvárta volna. 

Forrás: FB/Siklósi István

További programok »

Egészségügy

A nehézségek ellenére folyamatos a csabai háziorvosi körzetekben a betegellátás

Az elmúlt másfél évben több tragikus haláleset miatt néhány háziorvosi praxis megüresedett Békéscsabán, ezek pótlása eddig többnyire helyettesítésekkel történt meg, de hosszútávon az önkormányzat célja, hogy új szakemberekkel oldja meg ezt a fontos problémát. A Lencsési lakótelepen található 25. számú körzetben októbertől már új háziorvos látja el a betegeket.
09:31
FEL