Ökósodjunk! – A sokszínű állatvilág megismerése

2021. október 25. 07:27 | behir.hu

A békéscsabai Erzsébethelyi Általános Iskola „Ökósodjunk!” című programjához kapcsolódva a Munkácsy Mihály Múzeum „házhoz vitte” egyik közkedvelt foglalkozását: Váncsa Klára természettudományos muzeológus egy rendhagyó természetismereti órát tartott a közelmúltban „Az ízeltlábúak csodálatos világa” címmel.

Az interaktív előadás során ezzel a különleges állatcsoporttal ismerkedhettek meg a diákok, és megtudhatták, hogy miért fontosak ezek a parányi lények. A bemutatott rovarpreparátumok is nagy érdeklődést váltottak ki, és témát adtak az előadás után a beszélgetéshez.

A 6. b osztály tanulói és osztályfőnökük, Hrabovszki Katalin kíváncsian hallgatták, hogy a lebontó szervezetek milyen helyet foglalnak el az ökoszisztémában, miért fontosak a beporzó rovarok, és azt is megtudhatták, hogy a földön minden negyedik állat a hangyák közül kerül ki.

Az „Ökósodjunk!” elnevezésű kezdeményezésnek az a célja, hogy a tanév minden hónapjában a megadott témakörök által közelebb hozzák a diákokhoz a körülöttünk élő növény- és állatvilágot, valamint a környezetvédelem problémakörét. Ebbe a programba kapcsolódott be a Munkácsy Mihály Múzeum, ugyanis az októberi hónap témaköre a sokszínű állatvilág.

További programok »

Kultúra

Három új időszaki tárlattal várja látogatóit keddtől a Munkácsy Mihály Múzeum

Egy három hónapos böjt végéhez ért a békéscsabai kulturális élet, hiszen március 27-e hétfőtől újra nyithattak az intézmények. Az energiaválság következtében december végén az önkormányzat kénytelen volt bezárást elrendelni. A kényszerszünet alatt a Munkácsy Mihály Múzeum munkatársai dolgoztak a háttérben, két kiállítást frissítettek, illetve három időszaki tárlatot készítettek el a látogatóik számára, akik keddtől léphetnek be ismét az intézmény kapuján.
2023. március 27. 18:35
FEL