Nyugalmazott köztisztviselőket fogadtak a 150 éves békéscsabai városházán

2023. szeptember 14. 16:45 | Fajó Attila

Ünnepi alkalomra hívták össze a város vezetői a nyugalmazott köztisztviselőket a 150 éve épült városháza dísztermébe. A több évtizedig a hivatal falai között dolgozó munkatársakat polgármesteri köszöntővel és helytörténeti előadással egybekötött fogadás várta.

A városháza egykori munkatársait Szarvas Péter polgármester köszöntötte, aki elmondta köztisztviselőnek lenni nem csak egy állás, hanem hivatás. Ő maga személyesen is meggyőződhetett erről, mikor a köztisztveselő munkatársak munkájával, felelősségvállalásával már mint polgármester találkozott. Az egybegyűltek fáradozásait, a városért tett erőfeszítéséeit beszédében is megköszönte.

 

Kovács Jánosné 43 évig dolgozott a hivatalban ipari főelőadóként. Mint mondta, nagyon kellemes volt újra találkozni, nyugalmazott köztisztviselőként a régi kollégákkal és fontosnak tartja, hogy a város építészeti örökségének egyik kiemelkedő épületét, annak történelmét ismerje és értékelje a lakosság.

 

Az eseményen Ugrai Gábor, a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület elnöke tartott előadást a városháza 1873-as megépülésével kezdődő történelméről, korszakairól és annak váltakozásairól.

– Elődeink a jövőre gondolva, mintegy az elkövetkezendő nemzedék számára hozták létre ezt a maga nemében páratlan és díszes építményt – fogalmazott.

Galéria

További programok »

FEL