Nyilvános edzés volt Gyulán, a harcművészetek kedvelőinek

2017. június 19. 19:09 | Mikóczy Erika

A közelmúltban rendezték meg Gyulán, a vár előtt a Fight Night harcművész ringes gálát, amelyen MMA és K-1 mérkőzéseken szórakozhattak a nézők.

A gála előtt, nyilvános edzés keretében az érdeklődők is kipróbálhatták a különböző harcművész irányzatokat a ring melletti füves területen. A rendezvény fő célja az volt, hogy ne csak megszerettesse a harcművészet világát, hanem minél több érdeklődőt hívjon be az edzőtermekbe. A gyulai Aki Shiro Dojo tartott aikido edzést Uhrin Béla mester vezetésével. Ők az edzéseiket Gyulán, a Pándy Kálmán Kórház kardiológia osztálya tornatermében tartják (elérhetőség: www.gyulaiaikido.hu, elérhetőség: 20/359-4957, belauhrin75@gmail.com).

Ezzel egy időben a Békéscsabai Lakótelepi SE Gregor László mester vezette Seibukan-goshinkai karate csoportjának önvédelmi edzésén vehettek részt a kíváncsiak. Itt az önvédelmen kívül az ütőpajzsokat is használhatták. A csoport szeptember 1-jtől várja az érdeklődőket Békéscsabán, a Gépészeti Szakközépiskola termében (Békéscsaba, Kazinczy u. 11.; elérhetőség: laszlogregor7@gmail.com.)
A következő edzéseken is szerepet kaptak az eszközök. A Szabó Ferenc Mester vezette gyulai Samuray Kyokushin Karate SE sportolói a kyokushin karate szépségeit adta át: formagyakorlatok, keményítés, knock-down küzdelmek. A bemutató edzés is demonstrálta, hogy a kyokushin, az erőkarate fegyelmezett harcosokat nevel.  A „szamurájok” is szeretettel várják edzéseikre az érdeklődőket Dobozon, a Hold u. 15. szám alatt. A másik helyszínen Deák László, az Okányi Szabadidős Kick-boksz Egyesület vezetője a közismert keleti eszköz, a nunchaku alapjain kívül a Hugarian Sport  Nunchaku Academy versenyrendszerét is bemutatta. A többi csoport tagjai és a nézők is szép számban forgatták meg a szivacsos gyakorló nunchakukat. Aki ezt rendszeresen szeretné tanulni, azt Okányban, a művelődési házban (Rákóczi u. 55.) várják. Ezután a Kovács Attila vezette LP Ving  Tzun kung-fu irányzat edzésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Technikáit, puszta kezes és késes gyakorlatait többen megpróbálták, s a hivatalos edzés után is még többen gyakoroltak. Edzéseik helyszíne Gyula, Erkel Ferenc Művelődési Ház. A legvégén a shotokan karatésok zárták a sort. Az A.J.K.A magyarországi szervezetéhez tartozó Gyulai Karate Egyesület Torma György Mester , és a Békéscsabai Lakótelepi SE edzője, Farkas András Mester az ütő-rúgó pajzsokat részesítették előnyben. Részletesen elmagyarázták a más irányzatokhoz tartozóknak mind a mozgás, mind az ütés-rúgás technika finomságait is. A Gyulai Karate Egyesület az Erkel Ferenc Gimnázium Kossuth téren található tornatermében, a Békéscsabai Lakótelepi SE Shotokan Karate Szakosztálya pedig a Mezőmegyeren, az Arany János Művelődési Házban tart edzést.
A nyilvános edzés ötletgazdája Niedermayer  Zsolt volt,  a délutánt a Békés Megyei Harcművész Szövetség is támogatta.

Gyula

Gyulán a végvári vitézek pünkösdi királyt választottak

Rövid, mint a pünkösdi királyság. Ám a címet el kell nyerni és ehhez három próbán át vezet az út, legalábbis a gyulai végvári vitézek számára. A Gyulai Várban korhű öltözetű és fegyverzetű vitézek szórakoztatták az érdeklődőket három napon át
2020. június 1. 14:13
FEL