Nyílászárókat árult egy mezőhegyesi férfi, de csapta be ügyfeleit

2019. június 27. 12:18 | behir

Több mint 4 és fél millió forintot csalt ki egy mezőberényi férfi azoktól, akik nyílászárókat rendeltek tőle. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Nyílászárókat árult, így csapta be 18 megrendelőjét egy mezőberényi férfi – olvasható a police.hu-n. Öt hónapon át, 2017 szeptembere és 2018 januárja között korábbi munkahelyének, egy nyílászárók forgalmazásával és beszerelésével foglalkozó cégnek az e-mail címén keresztül vette fel a kapcsolatot az ügyfelekkel, akiktől azt kérte, hogy az ajtók, ablakok árának egy részét előre utalják át a bankszámlájára. A megrendelt nyílászárókat a legtöbb esetben nem készítette el. A vásárlókat hitegette, de a pénzüket nem adta vissza. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei egy dobozi nő bejelentése után elrendelt nyomozás során azonosították a csalás gyanúsítottját. A 31 éves mezőberényi férfi a dobozi nő mellett országszerte további 17 megrendelőjét károsította meg, összesen több mint 4 és fél millió forint kárt okozott nekik.

A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait június 26-án továbbította az ügyészségre.

További programok »

Kék hírek

Baleset nélkül, de eseménydúsan telt a vasárnap

A hosszú hétvége utolsó napján személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről nem érkezett bejelentés a rendőrségre, két másik ügyben viszont eljártak a rend őrei. A kapitányságok dolgozói Csorváson egy családi perpatvarban tettek rendet, míg Mezőhegyesen egy kerékpártolvajt fogtak el.
10:52
FEL