Nyáron is lehet kéményt seperni!

2019. július 11. 16:20 | Szendi Rita

Nyáron is fontos a kéményseprés! A szakemberek ilyenkor kevésbé leterheltek, így rövidebb az ügyintézés és kevesebb a várakozási idő is.

A gyakori ellenőrzés fontos a tűzmegelőzés és a szén-monoxid mérgezéssel járó balesetek megelőzése érdekében.

– Egy ellenőrzés alkalmával megnézzük a kéménynek a külső, belső állapotát, és letisztítjuk azokat. A szilárd tüzelésnél fontos, hogy az éghető anyagot eltávolítsuk és ne maradjon benne káros anyag – mondta el Szabó Zsolt, kéményseprő-mester.

Van, ahol egy, van, ahol kétévente kötelező elvégeztetni a kéményseprést, ez attól függ, hogy milyen készülék van az adott lakásban.  Amennyiben a tüzelő szilárd anyagú, abban az esetben évente kell elvégezni a fővizsgálatot, gázüzemű berendezésnél pedig kétévente kötelező a felülvizsgálat - fogalmazott Gombos Erik tűzoltó hadnagy, a Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A kéményseprés kötelező, de térítésmentes szolgáltatás, amelyet a lakosok az online felületek mellett a 1818-as számon rendelhetnek meg.

További programok »

Életmód

Nem mindegy, mit viszünk a poggyászban! – Kisokos a NAV-tól

Nyaralás előtt adódhat a kérdés, hogy mi lehet az útipoggyászban, mennyi készpénzt, cigarettát, alkoholt, gyógyszert vagy akár gyümölcsöt lehet kivinni és behozni. Milyen engedélyeket kell beszerezni, ha például a házikedvenc sem marad otthon? Sok kellemetlenségtől, felesleges adminisztrációtól vagy pluszköltségtől óvhatja meg magát az utazó, ha ismeri a szabályokat. Íme, a legfontosabbak.
15:52
FEL