Nyárias idő várható az első szeptemberi hétvégén

2016. szeptember 1. 14:37 | Mikóczy Erika

 

Néhol lehet egy-egy zápor, zivatar, de továbbra is napsütéses, nyáriasan meleg idő várható az első szeptemberi hétvégén - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálatnak az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Pénteken időnként több felhő zavarhatja a napsütést, ez az ország északi, északnyugati vidékein valószínű, ahol egy-egy futó zápor, esetleg gyenge zivatar is kialakulhat. A Kisalföld térségében és az északkeleti határvidéken időnként megélénkülhet a szél is, máshol mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire 8-13 fok között valószínű, azonban egyes helyeken ennél néhány fokkal hűvösebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet 26-30 fok között várható.

Szombaton napos időre lehet számítani, csapadék nem valószínű. A leghidegebb órákban 9-15 fok lehet. Napközben 26-30 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap nagyrészt napos idő várható. Estig nem valószínű csapadék, de késő estétől északnyugaton néhol kialakulhat egy-egy zápor, zivatar. A minimumhőmérséklet általában 9-15 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan 27-31 fok között alakulnak - olvasható az előrejelzésben.

Forrás: MTI

FEL