Nyári köntösben az Árpád fürdő

2021. április 23. 16:10 | Sipos Gábor

Lebontották a téli sátrat a békéscsabai Árpád Gyógy- és Strandfürdőben. A fürdő szakemberei a bontással egy időben megkezdték azokat az apró felújítási munkálatokat, amelyekkel a télen keletkezett hibákat javítják. A vendégek egy újdonsággal is találkozhatnak majd a nyár folyamán, a tervek szerint 500 darab számzáras öltözőszekrény is bekerül az öltözőtérbe.

A fürdő munkatársai a lebontást követően a  sportegyesületek tagjainak segítségével hajtogatták össze a több mint 5 tonna súlyú téli fedést, még szerdán. Az új sátrat ezt követően egy daru segítségével emelték ki a száraz medencéből. A takarítás után, ma felengedik a 2200 köbméteres medencét vízzel, majd beállítják annak hőmérsékletét. A sportolók a vízminőség beállítását követően, a tervek szerint a jövőhét közepén vehetik birtokba ismét a medencét. 

A fürdő igazgatója elmondta, hogy a közeljövőben felújítják a medence klórozó vegyszervonalát, felújítják a törött, repedt burkolatokat és a tervek között szerepel 500 darab számkombinációs, új öltöző szekrények kihelyezése is az öltözőtérben.

– A vendégek szeretnének jönni, a fürdők szeretnének nyitni, hisz nagyon nagy a kiesés. Bízunk benne, ha elérjük a 4 millió beoltottat, akkor a vendégek is visszatérnek – mondta Zsadon Endre igazgató.

A jelenlegi oltási információk szerint már a jövő héten elérheti a magyarországi beoltottak száma a 4 milliót, így a strandolást, úszást kedvelők ismételten hódolhatnak kedvenc sport tevékenységüknek. Mint azt Orbán Viktor ma bejelentette, a vendégek védettségi igazolvánnyal látogathajták majd egyebek mellet a fürdőt is.

További programok »

FEL