Nyaralókat fosztogatott a két tizenéves

2016. július 22. 13:44 | Laczkó Viktória

Az ügy még 2015. augusztusában indult, amikor a 18 és 19 éves fiatal Szarvas külterületén az egyik holtág mellett lévő nyaralókat fosztogatta. Tették mindezt 2016. február végéig. 

A Szarvasi Rendőrkapitányság lopás bűntett megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárást a két férfi ellen. A nyomozás adataiból az is kiderül, hogy a szarvasi nyaraló fosztogatása közben, négy másik alkalommal Békésszentandráson is követtek el betöréseket tanyákban, hétvégi házakban.

Az ajtókat felfeszítve jutottak be a házakba, ahonnan válogatás nélkül elvittek minden mozdítható tárgyat. Elektromos és benzinmotoros fűnyírókat, fűkaszákat, fúrógépeket, házi vízműveket, kompresszorokat, szivattyúkat, televíziókat, gázpalackokat, kézi szerszámokat, akkumulátort és a töltőjét, grill sütőt, mikrohullámú sütőt, porszívót, hangfalakat, távcsöves légpuskát, ruhaneműket, horgászfelszereléseket, takarókat, kézikocsit, kerékpárokat, kenut, kerti díszszobrot, szeszes italokat és más használati tárgyakat loptak el.

Több helyen nem jártak sikerrel a megfelelő zárszerkezetek miatt. A lopással és a rongálással okozott összes kár meghaladja a három millió forintot. 

A nyomozók a beszerzett adatok, tanúvallomások, szakértői vélemények alapján jutottak arra, hogy a 16 betörést és két alkalmi lopást ugyanazok követhették el. A Szarvasi Rendőrkapitányság rendőrei 2016. február 23-án előállították V. M. és K. Á. szarvasi lakosokat, akiket a kihallgatás után őrizetbe vettek. Kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat is, amit később a bíróság elrendelt. A házkutatások során sikerült az értékek nagy részét lefoglalni, amelyeket visszaadták a tulajdonosaiknak.

Az ügyben elrendelt nyomozást 2016. július 21-én lezárta a Szarvasi Rendőrkapitányság, a vádemelési javaslatot továbbította a Szarvasi Járási Ügyészségre.

 

 

 

 

 

 

FEL