Novemberben is kifizeti a kormány a nyugdíjemelést

2023. szeptember 28. 13:35 | behir.hu

A csütörtöki Kormányinfón a kormány szerdai ülésén meghozott döntésekről számolt be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter elmondta, hogy a tegnapi kormányülésen döntött kabinet a kiegészítő nyugdíjról. A korábbi 15 százalékos emelést ki kell egészíteni, így egy átlagos nyugdíj esetén, a havi nyugdíjemelés összege további 6532 forintos emelést jelent, 3,5 százalékos kiegészítéssel.

A tájékoztatón elhangzott, novemberben is kifizeti a kormány a nyugdíjemelést, így átlagosan 78 384 forintos többlettel számolhatnak a nyugdíjasok. Ez éves szinten azt eredményezi, hogy 85 ezer forinttal kapnak többet a nyugdíjasok. Ez – mintegy 2,5 millió nyugdíjassal számolva – közel 190 milliárd forintos kiadást jelent az államnak.

– A kormány tegnapi ülésén tárgyalt az illegális migrációról is. Ahol elhangzott az is, hogy a németek, különösen a Zöld párt mindenkit be akar engedni, a magyar kormány ezzel szemben egyetlen illegálisan érkező migránst sem – mondta a miniszter.

Gulyás Gergely megemlítette, hogy az elmúlt napokban éles lőfegyverrel lőttek a migránsok a magyar határőrökre. Az unió pedig ezeket a migránsokat akarja beengedni területére.
Olyan migránsokat, akik képesek lőfegyvert is használni, hogy bejussanak az Európai Unióba.

– A migrációs paktum már most megbukott, nem akarunk sem Szegeden sem máshol migránsgettókat létrehozni, és újabb Lampedusákat – fogalmazott a miniszter.

Gulyás Gergely elmondta, ma az Európai Unió Tanácsa tárgyalni fog az EU-tagországok belügyminisztereinek találkozóján, ahol Rétvári Bence képviseli a kormányt.

Forrás: hirado.hu

További programok »

Itthon

Ha nevünket feledik... – Emlékséta a csabai botlatókövek nyomában

A Békéscsabai Zsidó Hitközség és a Békéscsabai Városvédő és Városszépítő Egyesület a Holokauszt 80 emlékév alkalmából emléksétát szervezett vasárnap délelőtt. A Békéscsabai botlatókövek nyomában címmel megtartott eseményen a holokauszt helyi áldozatainak emléke előtt adóztak a résztvevők.
2024. június 16. 16:00
FEL