Novák Katalin: Többet kell tenni azért, hogy a békésiek itt tudjanak boldogulni

2024. január 24. 10:16 | behir.hu

Kedden este Békés vármegyébe érkezett Novák Katalin köztársasági elnök, aki szerdán és csütörtökön Gyulán és Békéscsabán is több helyszínre ellátogat.

Mint arról korábban beszámoltunk, Novák Katalin köztársasági elnök kedden este a Gyulai Várszínáz előadásán vett részt,

Szerdán reggel a Gyulai Tankerületi Központ nyolcszáz diákja és nyolcvankét kísérője várta a köztársasági elnököt a vár előtt, ahol ünnepélyes, katonai tiszteletadással egybekötött zászlófelvonással vette kezdetét a Békés vármegyébe “kihelyezett” Sándor-palota. A vár melletti téren Czene Ferenc solymász tartott bemutatót a köztársasági elnöknek és a diákoknak, majd Novák Katalin maga is kipróbálta a solymászatot. 

 

 

A köztársasági elnök ezt kövően, a vár logvagtermében Békés vármegyei vezetőkkel találkozott. 

– Első körben munkahelyeket kell teremtenünk a Békés vármegyében élőknek. Látom, hogy milyenek a demográfiai adatok, és azt gondolom,  még többet kell tenni annak érdekében, hogy az itt élők helyben találják meg a boldogulásukat. Legyen tisztes munka, amiből el tudják tartani a családjukat. Talán ez a legnagyobb kihívás Békésben. Jó látni, hogy milyen tartással és szorgalommal élek itt a mindennapjaikat az emberek és ezt szeretném megtapasztalni a következő napokban. Azert jöttem, hogy tájékozódjak és erőt adjak a mindennapokra – fogalmazott Novák Katalin. 

Az államfő, mint a hadsereg főparancsnoka, a Magyar Honvédség helyzetéről és Magyarország biztonságát érintő kérdésekről kapott tájékoztatást Böröndi Gábortól, a Honvéd Vezérkar Főnökétől, valamint Tajti Norberttől a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálat főigazgatójától.

Novák Katalin várban tett látogatása itt még nem ért véget, hiszen meghallgatta Árgyelán János kovácsmester előadását is, majd belekóstolt a kovácsmesterségbe, utána az Erkel Ferenc Emlékházban folytatódott a programja.

Galéria

További programok »

Itthon

Egy vegyesboltban „nyit” újra a posta Gerlán

2022 novembere után csütörtöktől újra igénybe lehet venni a postai szolgáltatásokat Gerlán. Mint ismert, másfél évvel ezelőtt összesen hat fiókját zárta be a Magyar Posta Békéscsabán, köztük Gerlán is. Egy postapartneri programnak köszönhetően azonban ismét lehet majd a városrészben levelet, csomagot feladni, csekket befizetni vagy készpénzt felvenni.
17:09
FEL