Novák: A magyar termékenységi adatok már második éve jobbak az uniós átlagnál

2021. április 8. 18:24 | behir

A családokért felelős tárca nélküli miniszter újabb statisztikai adatokat tett közzé.

 

– A magyar termékenységi adatok a kormány családbarát intézkedéseivel összhangban 2011 óta javulnak, így hazánk adatai immár második éve jobbak az EU átlagánál – osztotta meg közösségi oldalán Novák Katalin családokért felelős tárca nélküli miniszter. Mint írta, ahol a termékenység Nyugat-Európában mégis magas, ott az jelentős részben nem a honos népesség szaporodási rátáját jelenti, hanem a más országból származó anyáktól született gyermekek magas számát.

A miniszter az Eurostat adatait közölve leírta, hogy Nyugat-Európa egyes országaiban már minden harmadik újszülött bevándorló gyökerekkel rendelkezik.

– Eközben Magyarországon csupán 5% a más országban született anyáktól származó születések száma. Fontos megjegyezni, hogy az Eurostat e körben jegyzi azokat a magyar nemzetiségű anyákat is, akik határainkon túl látták meg a napvilágot, de aztán nálunk letelepedve adtak életet magyar nemzetiségű gyermekeiknek – emelte ki Novák Katalin.

A kép forrása: Kopp Mária Intézet

 

Forrás: Facebook/Novák Katalin

Gazdaság

Tállai András: áprilisban is jár a katásoknak a kedvezmény

Márciusra és áprilisra sem kell megfizetni a katát mintegy 120 ezer vállalkozásnak. Az adómentesség 10 milliárd forintot hagy az április elejéig zárva tartó üzleteknél, szolgáltatóknál, a vendéglátásban, a turizmusban, a szabadidő ágazatban tevékenykedő kisvállalkozásoknál - tájékoztatta az MTI-t Tállai András.
2021. április 14. 13:38
FEL