Nők egészsége, családok védelme címmel tartottak szakmai programot Jaminában

2024. május 22. 18:13 | Csiffáry Zsuzsanna

Nők egészsége, családok védelme címmel tartottak konferenciát a Jaminai Közösségi Házban, szerdán. A Békés Vármegyei Központi Kórház Védőnői Szolgálata által szervezett eseményen többek között a rákszűrések fontosságára hívták fel a figyelmet.

Szerdán délelőtt a Mackó Kuckó Óvoda gyermekei népesítették be a Jaminai Közösségi Ház nagytermét. Az egészségügyi programon öt szakember tartott előadást olyan témákban, mint például a bőrvédelem, az egészséges táplálkozás, vagy éppen az intim torna hatékonysága. A szervezők célja az volt, hogy a gyerekek segítségével hívják fel a családok figyelmét a rákszűrések jelentőségére. 

Surimné Sipiczki Marianna elmondta, hogy a szakemberek az éves nőgyógyászati szűrésen rendszeresen részt vevőknek szélesebb körben is monitorozzák az gészségügyi állapotát, így elkerülhetővé válhatnak a komoly megbetegedések.

– Számos krónikus betegség kialakulása megakadályozható, ha időben tudomást szerez róla a beteg és változtat az életmódján, esetleg igénybe vesz valamilyen kezelést – fogalmazott a szakember.

A nap folyamán többször is elhangzott, hogy az egészségtudatossághoz szorosan hozzátartozik a szűrővizsgálatokon való részvétel, mivel így idejében felfedezhetőek a betegségek, rendellenességek. Ennek ellenére Magyarországon ma számos ember veszti életét egyébként kezelhető egészségügyi problémák miatt.

Alt Lászlóné vezető védőnő elmondta, hogy a Magyarországra jellemző rossz statisztikai adatok javulhatnának, ha egészségtudatosabb életmódot követne a lakosság és rendszeresen részt venne a szűrővizsgálatokon. 

A teljes programról itt olvashatnak bővebben az érdeklődők. 

Ezek is érdekelhetik

További programok »

Itthon

FEL