Női röplabda Extraliga - Szerdán kezdődik a rájátszás

2021. február 16. 08:22 | behir

Az MTK kaposvári vendégjátékával szerdán elkezdődik a női röplabda Extraliga rájátszása, ahol a legnagyobb csatára a Vasas és az UTE negyeddöntőjében van kilátás. A Swietelsky-Békéscsabai Röplabda SE pénteken a Kormos Mihály vezette Szent Benedek ellen mutatkozik be a playoffban.

A 2019-ben aranyérmes Vasasnak a bajnokság maradt az egyetlen lehetősége az éremszerzésre, mivel a Magyar Kupában - ahol ugyancsak címvédő - a negyeddöntőben, bár 3-1-re megnyerte a Kaposvár elleni visszavágót, aranyjátszmával búcsúzott.

"A kiesés ellenére is erőt kell merítenünk abból az összecsapásból, mert végre tudtunk egymásért küzdeni. Ha ezt tudjuk tartani, akkor bárkit le tudunk győzni" - mondta ennek kapcsán az MTI-nek Fábián Fanny, az együttes feladója, aki szerint a csapat motiváltan várja a negyeddöntőt.

Az UTE az alapszakaszban megnyerte a fővárosi riválisával szembeni különmeccset, mert hazai pályán ugyan 3-2-re veszített, a Vasas otthonában 3-0-s sikerrel vágott vissza, így Horváth András együttese jó emlékekkel készülhet az óbudaiak ellen.

"Sok irányba kell fókuszálnunk, amivel nincs semmi probléma, készen állunk rá" - fogalmazott a párharc előtt Horváth arra utalva, hogy játékosai hétfőn még az alapszakasz utolsó mérkőzését játszották Balatonfüreden, vasárnap pedig az MTK elleni kupanegyeddöntő visszavágója vár rájuk.

Két negyeddöntőben a papírforma az alapszakaszban előrébb végzett csapatok sima sikerét ígéri: a Nyíregyháza a DVTK, a BRSE a Balatonfüred ellen eddig játszmát sem veszített. Utóbbi párharc Kormos Mihály személye miatt azonban biztosan érdekes lesz: a szakember, aki múlt pénteken vette át a Szent Benedek vezetőedzői posztját a menesztett Milodanovic Andreától, korábban három bajnoki címet nyert a Békéscsabával.

A negyedik negyeddöntőben a papíron esélyesebb Kaposvár dolgát koncentrált játékkal megnehezítheti az MTK, amely másfél héttel ezelőtt csak öt játszmában kapott ki riválisától. Sasa Nedeljkovic tanítványainak a menetrendje ráadásul igen sűrű lesz, hiszen a somogyi csapat február 24-én és március 3-án oda-visszavágós Challenge Kupa-elődöntőt vív a román Alba Blaj (Balázsfalva) csapatával.

A negyeddöntőben az 1-4. helyen végzett csapatok helyezési számuk szerint növekvő sorrendben választhattak maguknak ellenfelet az 5-8. helyezettek közül. A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak.

A negyeddöntő párosítása (zárójelben az alapszakasz-helyezés):
Fatum Nyíregyháza (1.)-DVTK (8.)
Swietelsky-BRSE (2.)-Szent Benedek RA (7.)
1.MCM-Diamant Kaposvár (3.)-MTK Budapest (6.)
Vasas Óbuda (4.)-UTE (5.)

 

Forrás: MTI

 

További programok »

FEL