Női kézilabda: Nem tudtak javítani tavalyi mérlegükön a csabaiak a Vác ellen

2018. szeptember 23. 11:02 | behir

GVM Europe-Vác - Békéscsabai ENKSE

43-21 (20-9)

Időpont: 2018. szeptember 22. (szombat) 18:00 óra

Helyszín: Városi Sportcsarnok – Vác, Bán Márton út 3.

Játékvezetők: Rontó Ádám, Szanyi Péter Gábor

Versenybírók: Bakos Albert, Holman Ferenc

Vác: Radisavljevic Sanja (9), Kácsor Gréta (2), Hámori Konszuéla (2), Barján Bianka (0), Iván Emese (1), Arenhart Barbara (0), Pappné Szamoránszky Piroska (3), Bukovszky Anna (0), Jovetic Dijana (6), Szondi Zsófia (3), Suba Sára (0), Káldy Lili (0), Kuczora Csnege (3), De Souza Karoline (9), Helembai Fanny (2), Diószegi Nikolett (3).
Vezetőedző: Szilágyi Zoltán

Békéscsaba: Balog Judit (0), Anastazija Djokovic (4), Bottó Rózsa (1), Vukajlovic Aleksandra (7), Giricz Laura Gerda (1), Sandra Radovic (1), Szögi Tímea (1), Dombi Katalin (0), Zöldi-Tóth Katalin (0), Walfisch Mercédesz (1),  Kovács Anett (4), Binó Boglárka (0), Marija Agbaba (1), Török Csenge (0).
Vezetőedző: Horváth Roland

 Sárgalapok: Helembai Fanny (1), Giricz Laura Gerda (1), Szögi Tímea (1), Kovács Anett (1).

Kiállítások: Hámori Konszuéla (2. perc), Szondi Zsófia (2. perc), Helembai Fanny (4. perc), Bottó Rózsa (2. perc), Giricz Laura Gerda (2. perc), Sandra Radovic (2. perc), Szögi Tímea (2. perc), Walfisch Mercédesz (6. perc – kizárva), Marija Agbaba (2. perc).

Hétméteresek: De Souza Karoline (4/4), Szögi Tímea (1/1), Walfisch Mercédesz (1/1).

 

Nem sikerült a Vác elleni tavalyi mérlegen javítani

Az NB I-es női kézilabda bajnokság 4. fordulójában súlyos vereséget szenvedett a békéscsabai együttes Vácon. A lilák csak negyedórán át tudták tartani a lépést a magasabb sebességi fokozatban játszó Duna-partiakkal.

A szombat esti találkozón az első gólt a hazaiak szerezték büntetőből, amire Vukajlovics válaszolt. A hazaiak gyors három góllal 4–1-es előnyre tettek szert a 6. percben. A váciaknál Radoszavljevics már a harmadik gólját lőtte, miként a lila-fehéreknél Vukajlovic is, így a 11. percben 5–3- volt az állás. Ezt követően a játékvezetők háromszor is belefújtak a békéscsabai lányok akcióiba, ezután már gólba tartott a labda. A folytatásban a házigazdák irányították a játékot, és a 13.percben már négy góllal vezettek. Ekkor Horváth Roland időt kért, próbálta rendezni a sorokat a vendégcsapat. Walfisch hétméteresből elért góljával 9–6-ra felzárkózott a békéscsabai együttes, ám elég volt kétpercnyi kihagyás, és már hat góllal vezetett a jó erőkből álló Duna-parti alakulat. A fiatal Kácsor góljával nyolcra növelte a különbséget a váci együttes, a sokat hibázó lila-fehérek ellen. A félidő hajrájában kettős emberhátrányba került a Békéscsaba, amit kihasznált a házigazda, így a 24. percben már tíz góllal vezetett a Vác és a félidő végéig ezt még egy góllal meg is toldotta.

Szünet után nagy lendülettel kezdett a hazai együttes és négy perc alatt négyszer volt eredményes, miközben a vendégek nem tudtak a kapuba találni. A 36. percben Walfisch Mercédesz harmadszor is kétperces kiállítást kapott, így a békéscsabaiak gólerős csapatkapitányát a sípmesterek kizárták a játékból, ami meghatározta a folytatást. A Vác nem csökkentette a tempót, a 40. percben már 18 góllal vezetett. Ekkor Horváth Roland időt kért, de ez sem törte meg a hazaiak lendületét, hiszen a 46. percben már húszgólos volt az előnyük (34–14). A lila-fehérek nem tudták tartani a lépést ellenfelükkel, Radisavljevic vezetésével tovább nőtt a különbség a két csapat között. A házigazdáknál a fiatalok is lehetőséget kaptak és ők is rendre betaláltak a csabai kapuba, így a végén huszonkét góllal győzött a Duna-parti együttes.

 

Forrás: Előre NKSE

További programok »

Sport

FEL