Nincs magyar áldozat

2016. június 29. 12:33 | Fekete Kata

Nincs magyar áldozata vagy sérültje az isztambuli robbantásnak - erősítette meg Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a török hatóságok tájékoztatására hivatkozva.

Nincs magyar áldozata vagy sérültje a kedd esti, isztambuli robbantásnak – erősítette meg Szijjártó Péter a török hatóságok tájékoztatására hivatkozva. Az isztambuli magyar főkonzulátuson 76 magyar állampolgár regisztrált konzuli védelemre, közülük 11-en tartózkodnak Isztambulban, a többiek a tengerparton. Hozzátette: a labdarúgó Európa-bajnokság és a mostani merénylet is megmutatta, mennyire fontos, hogy a külföldre utazó magyar állampolgárok regisztrálják magukat a Konzuli Szolgálatnál - írja a Hirado.hu.

Az első terrorista egy AK-47-essel sétált be

A támadás Európa harmadik legforgalmasabb repterén történt, a támadóknak majdnem sikerült elérniük a biztonsági ellenőrzőpontokat a csarnokban. Annak ellenére, hogy rájuk lőttek a rendőrök, nem tudták őket megölni, így következett be a tragikus hármas detonáció. Legalább 36-an meghaltak.

Ahmed Furkan Gurtuna, aki közlekedési rendőrként dolgozik a reptéren, éppen az útlevél-ellenőrző kapunál állt az első robbantás idején. 

- Láttam, ahogy az egyik terrorista besétál a repülőtérre, egy AK-47-es gépfegyvert tartott a kezében, és azonnal tüzet nyitott a civilekre. A török rendőrség le akarta lőni, de nem sokkal később a férfi mégis felrobbantotta a nála levő bombát – mesélte. A repteret a terrortámadástól függetlenül biztonságosnak tartja, és nem tudja elképzelni, miért történt a hétfői terrortámadás. Szerinte a biztonságiak mindent megtettek, de ha egy terrorista támadni akar, sokszor nem lehet megakadályozni.

FEL