Népszavazás lesz az M44-es főút szentkirályi nyomvonaláról

2018. augusztus 14. 16:27 | behir

Tavaly decemberben a kormány úgy döntött, hogy egyelőre nem folytatódik az M44-es gyorsforgalmi út építése Nagykőrös felé, hanem a forgalmat egy 18,5 kilométer hosszú ideiglenes leágazással Szentkirály területén vezetik keresztül – mondta el a település polgármestere az MTI-nek kedden.

Szabó Gellért közölte: a februárban megkapott tervek szerint a települést átszelő mellékutat átépítik, majd főúttá minősítik.

A szentkirályiak aláírásgyűjtésbe kezdtek, és két másik terv is született, lényegesen más műszaki tartalommal. Ezek alapján a település átszelő mellékút minősítése megmaradna, a teherforgalmat pedig a 44-es főútra terelnék – tette hozzá.

Így nem lenne szükség jelentős kisajátításokra, és a forgalomnövekedés is elviselhetőbb lenne – mondta Szabó Gellért. Lajos Krisztina jegyző, a szentkirályi választási iroda vezetője elmondta: a választásra jogosult 1572 lakos vasárnap reggel hattól este hét óráig szavazhat.

A jegyző hangsúlyozta: a népszavazás akkor érvényes, ha a választópolgárok több mint fele elmegy, és érvényes szavazatot ad le. Amennyiben a szavazatok több mint fele, vagyis közel négyszáz azonos választ tartalmaz, eredményes lesz a voksolás – közölte.

Forrás: MTI

 

FEL