Nemzetközi díjat nyert a Békéscsabai Napsugár Bábszínház

2019. október 7. 11:02 | Behir.hu

A legjobb előadás díját nyerte el a hétvégén a Békéscsabai Napsugár Bábszínház a temesvári Merlin pálcája nemzetközi fesztiválon.

A díjat a Béres László által rendezett A helység kalapácsa című előadásukkal nyerték el, melyben Balázs Csongor, Biró Gyula, Czumbil Örs, Gyarmati Éva, Lovas Gábor és Soós Emőke színészek játszanak. A békéscsabai teátrum mások mellett bolgár, spanyol, francia és román bábosokkal versengett; a bábos, színikritikus és zenei szakember által alkotott nemzetközi zsűri egybehangzóan ítélte oda a 21 darab közül a legjobb előadásnak járó díjat a Békés megyei csapatnak.

Hozzátették, az előadásokat egy előválogató után hívták meg a nemzetközi fesztiválra. A Petőfi Sándor által írt A helység kalapácsa című vígeposzt emberméretű bábokkal játsszák, a rendezői felfogás alapján bemutatják az 1844-ben keletkezett humoros hőskölteményt, amit keretbe foglal a darabot eljátszó dolgozók viszonyrendszere, konfliktusaik megjelenítése. A fesztivált az egyik temesvári bábszínház, a Merlin Gyermek- és Ifjúsági Színház szervezte meg negyedik alkalommal.

 

Forrás: MTI

További programok »

FEL