Nem volt elég sör otthon, ezért autóba ült a már ittas tótkomlósi férfi

2021. október 21. 13:31 | behir

Boltba ment, közben elsodort egy kerékpárost. A baleset után nem állt meg, nem segített a sérültnek. A rendőrségnek ennyi bőven elég volt ahhoz, hogy vádemelést javasoljon ellene.

Elsodort egy kerékpárost és segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről egy személygépkocsi vezetője 2021. szeptember 26-án, Tótkomlóson.

A nő a fiával kerékpározott, egymás mögött mentek, majd a Mezőhegyesi és a Nagyatádi út találkozásánál le akartak szállni a kerékpárról, hogy gyalog menjenek át a kereszteződésen. Ekkor érkezett az autó és elsodorta a nőt, még mielőtt leszállt volna a bicikliről.

A kocsi vezetője nem állt meg, elhajtott a helyszínről anélkül, hogy segített volna a sérültnek. A férfi hazament, de a háza előtt nem tudott bekanyarodni a bejáróra, árokba hajtott.

 

Baleset Tótkomlóson – Fotó: police.hu

 

Amikor a rendőrök elszámoltatták, először tagadta, hogy köze lenne a kerékpáros balesethez, másnap azonban önként ment be a rendőrségre vallomást tenni.

Elmondta, hogy aznap nem dolgozott, otthon italozott, megivott nyolc doboz sört. Amikor már nem volt több söre úgy érezte, neki még nem volt elég, tovább akart inni, ezért kocsiba ült, hogy elmenjen a boltba még néhány literért.

Tisztán nem emlékszik a történtekre, de tudja, hogy ütközött a kerékpárossal. Azért nem állt meg, mert ittas volt és tartott a rendőri intézkedéstől. Azt mondta, hogy utóbb megbánta, amit tett.

Az Orosházi Rendőrkapitányság segítségnyújtás elmulasztása és ittas járművezetés miatt büntetőeljárást indított ellene és kezdeményezte vezetési jogosultságának szüneteltetését. A rendőrség a baleset után elrendelt nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait 2021. október 19-én elküldte az ügyészségre.

(forrás: police.hu)

További programok »

Kék hírek

Mikulással a biztonságért: Békéscsabán végzett közúti ellenőrzéseket a rendőrség

Folyamatosak a közúti ellenőrzések Békés megyében. Hétfőn, Békéscsabán, a szabályosan közlekedőket a Mikulás megjutalmazta, míg a szabálytalanokat megbüntette. Időközben a megyeszékhelyen elindult az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának éves ellenőrzési terve is, amelyben a rendőrség Magyarország egész területén, december 6-a és 12-e között közúti ellenőrzéseket végez.
17:00
FEL