Egy idős nő életébe került a sofőr figyelmetlensége tavaly ősszel, Tótkomlóson

2019. október 4. 13:04 | behir

Személygépkocsi ütött el egy nőt Tótkomlóson, az idős asszony életét vesztette. Az autó vezetője későn fékezett, ezért nem tudta elkerülni az ütközést. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte.

Egy személygépkocsi elütött egy idős nőt Tótkomlóson, a Széchenyi utcában, 2018. november 30-án 16 óra körül. A 75 éves asszony, akit súlyos sérüléssel vittek kórházba a mentők, 2018. december 17-én életét vesztette – olvasható a police.hu-n. Az Orosházi Rendőrkapitányság a közúti baleset okozása miatt elrendelt nyomozás során szakértőket rendelt ki.

A vizsgálatok eredménye szerint az autó vezetője nem hajtott gyorsan, nem lépte túl a megengedett sebességhatárt. A gyalogos az úttest túloldaláról indult. Mivel nem gyalogos-átkelőhelyen ment át, nem volt elsőbbsége, de amikor elért az úttest feléhez, még féktávolságon kívül volt. A gépkocsi vezetője, ha figyelmesen közlekedik és késedelem nélkül reagál, fékez, el tudta volna kerülni az ütközést. Az orvos szakértői vizsgálat eredménye szerint a nő balesetben elszenvedett sérülései és halála között ok-okozati összefüggés van.

Az Orosházi Rendőrkapitányság az autó vezetőjét halálos közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésével gyanúsítja. A rendőrség a nyomozás vizsgálati szakaszában a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte és az ügy iratait október 3-án továbbította a Gyulai Járási Ügyészségre.

További programok »

FEL