Nem mindennapi zaklatás ügy Körösladányban

Nem mindennapi módon zaklatta volt élettársát, annak testvérét, valamint édesanyjukat az a 29 éves mezőkeresztesi férfi, aki ellen vádat emelt a Szeghalmi Járási Ügyészség.

A vádlott és a sértett tavaly február elejétől fél éven keresztül élt együtt, amikor a férfi tudomást szerzett élettársa és családtagjai személyes adatairól, lakcímükről és telefonszámukról. A mezőkeresztesi férfi a szakítás miatt érzett haragját úgy fejezte ki, hogy szeptembertől volt élettársa, annak testvére, illetve édesanyjuk nevére és címére nagy értékű utánvétes csomagokat rendelt, azzal a szándékkal, hogy a sértetteket bosszantsa. Többek között mosógépet, televíziót, kerékpárt, de pizzát is rendelt a nevükben. A vádlott a sértettek beleegyezése nélkül, jogosulatlanul használta a személyes adataikat. Az újabb és újabb megrendelések kellemetlenségekkel jártak, nemegyszer a kiszállító személy haragjával kellett a sértetteknek szembesülni, magyarázkodniuk kellett és elintézni a csomagok visszaküldését.

– A Szeghalmi Járási Ügyészség 3 rendbeli személyes adattal visszaélés vétsége és volt élettárs sérelmére elkövetett zaklatás vétsége miatt emelt vádat egy 29 éves mezőkeresztesi férfi ellen, aki tavaly ősszel volt élettársát, illetve annak Vésztőn és Körösladányban élő családtagjait, nem mindennapi módon zaklatta. Az ügyészség vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt a férfival szemben – fogalmazott dr. B. Nagy Barbara, a Békés Megyei Főügyészség sajtószóvivője.

Megosztás:

Címke: , , ,