Nem jogerősen 7 év börtönre ítélték az anyját bántalmazó férfit

2020. július 3. 16:28 | behir

A Gyulai Törvényszék előtt Sz. G. J. vádlottal szemben emberölés bűntettének kísérlete miatt indult büntetőügyben június 29-én.

A vádlott és az édesanyja – aki a bűncselekmény későbbi sértettje – együtt laktak. 2019. július 26-án este mindketten alkoholt fogyasztottak, majd vitázni kezdtek egymással. A vádlott az anyja kijelentései miatt felháborodott és magához vett egy több mint 50 centiméter hosszú vascsövet. Ezután a vádlott bement az édesanyja szobájába és a vascsővel a fején, illetve a lábán ütötte meg az ott tartózkodó sértettet, aki eközben a padlóra esett. Ezután a konyhából a vádlott behozott egy fazekat és körülbelül 9-10 liter forrásban lévő vizet a földön fekvő sértettre öntött, és újból ütni kezdte őt. A sértett a bántalmazás közben átszaladt a szomszédjához, aki értesítette a mentőket. A sértett a bántalmazás miatt több, nyolc napon túl gyógyuló sérülést is szenvedett. 

A bíróság a vádlottat emberölés bűntettének kísérlete miatt 7 év börtönbüntetésre és 7 év közügyektől eltiltásra ítélte. Rendelkezett a bíróság a feltételes szabadságra bocsátás lehetőségéről, az előzetes fogvatartásban töltött idő beszámításáról, a bűnjelekről, és a vádlottat kötelezte 328 096 forint bűnügyi költség megfizetésére is.

Az ítélet ellen az ügyész, a vádlott és a védő is fellebbezést jelentett be, így az nem jogerős.

További programok »

FEL