Nem hogy ittasan, józanul sem vezethetett volna a hat férfi

2024. május 27. 18:23 | behir.hu

Hat esetben kellett ittas járművezetés miatt intézkedniük a Békés vármegyei rendőröknek a hétvégén

A Békés Vármegyei Rendőr-főkapitányság összegzése szerint Füzesgyarmaton  május 25-én 16 óra körül egy elektromos kerékpárral közlekedő férfi esetében mutatott alkoholfogyasztást a szonda, május 26-án pedig Kevermesen állítottak meg egy férfit, aki úgy vezetett személyautót, hogy nem volt jogosítványa és az alkoholmérés eredménye is pozitív lett nála. Mindkét férfi ellen ittas járművezetés miatt indult büntetőeljárás, utóbbi esetben pedig engedély nélküli vezetés szabálysértés miatt is felelnie kell a férfinak.

A másik négy esetben az ittas sofőrök balesetet is okoztak. Csanádapácán, az Arany János utcában május 24-én 22 óra körül egy személyautót vezető férfi vélhetően ittassága miatt letért az útról és az útpadkára hajtott. Személyi sérülés nem történt, de a kocsi összetört. A férfi a baleset helyszínéről elment, a rendőröknek kellett felkutatniuk azért, hogy elszámoltassák és büntetőeljárást indítsanak ellene.

Másnap, május 25-én 20 óra 15 perc körül Békésen, a Móricz Zsigmond utcában egy kisteherautót vezető férfi egy balos kanyarban megcsúszott, fának csapódott és az árokban állt meg. A balesetet az arra járőröző rendőrök észlelték és segítséget hívtak a férfihoz, aki az árokparton ült vérző fejjel. A vizsgálatok során felmerült a gyanúja annak, hogy a férfi vezetés előtt alkoholt ivott így ellene is büntetőeljárás indult.

Vasárnap, május 26-án, 2 óra 30 perc körül Lőkösházán a Jókai utcában vontak intézkedés alá egy férfit a rendőrök, aki nem sokkal korábban anyagi káros balesetet okozott a Sugár úton. Az alkoholszonda ebben az esetben is ittasságot jelzett, így a rendőrök ellene is eljárást indítottak. Alig egy órával később, 3 óra 30 perc körül Dobozról érkezett bejelentés, hogy egy személyautó kidöntötte egy ház kerítését. Kiderült, hogy az autót vezető 17 éves fiú ittasan, jogosítvány nélkül vitte el édesapja autóját és a Lehel utcában balesetezett. A fiút súlyos sérüléssel szállították kórházba a mentők. Ellene ittas járművezetés miatt büntetőeljárás, az engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárás indult.

Balesetet okozott az a férfi is, akivel szemben Battonyán, a Dózsa utcában intézkedtek a rendőrök május 26-án 5 óra 45 perc körül. A férfi nem sokkal korábban árokba hajtott és egy vízelvezetőnek ütközött. Mivel a szonda nála is ittasságot jelzett elvették a vezetői engedélyét és büntetőeljárás is indult ellene.

Nem vezethetett volna az a férfi sem, akit május 25-én 21 óra 30 perckor igazoltattak a rendőrök Csorváson. Az Orosházi Rendőrkapitányság ugyanis érvénytelen hatósági engedéllyel, vagy jelzéssel való közlekedés és a közlekedés szabályainak kisebb fokú megsértése miatt 2024. június 1-ig, a Kecskeméti Járásbíróság pedig engedély nélküli vezetés miatt 2024. augusztus 24-ig eltiltotta ettől. A Békéscsabai Rendőrkapitányság rendőrei járművezetés az eltiltás hatálya alatt vétség miatt eljárást indítottak ellene és őrizetbe vették

További programok »

FEL