“Nekem Békéscsaba a második otthonom” – Seregi Zoltán a színház sikeréről, hitvallásáról, tervekről

Tavaly több mint 17 ezren jártak a Jókaiban

A békéscsabai teátrum igazgatójával a jokaiszinhaz.hu közölt hosszabb interjút, amelyben Seregi Zoltán arról is vall, szerinte minek köszönhető a színház sikere.Mint mondja, Fekete Péter vezetése alatt bővült és fejlődött az intézmény, majd került fel a magyar színházi térképre. A Jókai Színháznak sikerült átszerveződnie egy nyitott, sokoldalú és tág tevékenységi körrel rendelkező intézménnyé. "A teátrum ma már a városi és megyei rendezvények kihagyhatatlan szereplője, társulatunk népszerű tagjait szívesen látja a közönség mindenütt." – fogalmazott a direktor. Emlékeztetett: a Csabai Nyár rendezvénysorozatán 33 különböző műfajú darabbal várják  a közönséget a Békéscsaba főterén, a Városháza udvarán.

"Nekem Békéscsaba a második otthonom, hiszen 1999 óta dolgozom itt. Korábban rendezőként és a Színitanház vezetőjeként, majd igazgatóhelyettesként. Ismerem és szeretem a várost, az itt élő embereket nyitottság és kedvesség, színház- és művészetszeretetét. Meggyőződésem szerint a vidéki színházak akkor sikeresek, ha valamennyi korosztály számára kínálnak vonzó előadásokat. A mi teátrumunk tudott nyitni a fiatalok felé, hogy a régi közönségét sem veszítette el, a középkorúak és az idősek igényeit is szolgálja.  Békéscsaba száz kilométeres körzetében nincs színház, ezért nekünk egy sokszínű népszínházi programkínálat mentén lehet a közönségszámot növelni." – valja a direktor. Hozzátette: habár nem könnyű a feladat, alapelve a közérthető művészet, minőségi szórakoztatás.

Az igazgató szerint jók a tavalyi statisztikák, hiszen tavaly több mint 17 ezeren jártak a színházban. "Büszkék vagyunk arra, hogy a bérletesek száma tavalyihoz viszonyítva az idei évben is emelkedett" – mondta Seregi Zoltán.

A teátrum igazgatója arra is emlékeztetett: a 24 órás versfolyamot a költészet napján a  Jókai színház rendezte meg először az országban. De bekapcsolódtak az országos drámaíró versenybe, több éve adnak otthont az Ádámok és Évák rendezvénynek és a Magyar Teátrum szakmai díjátadó gálájának, amelyet a Magyar Televízió is közvetít; hatodik éve rendezik meg a SZINT-et, illetve állandó kapcsolatot tartanak fenn a határon túli magyar nyelvű színházakkal. Seregi Zoltán azt is elárulta, hogy a beregszászi Illyés Gyula Nemzeti Színházzal és az Aradi Kamaraszínházzal idén közös kooprodukciókat hoznak létre. Nemrég New Yorkban jártak a Dzsugnel könyve koprodukciós előadásával a Brodwayen – erről itt írtunk korábban.

Forrás: jokaiszinhaz.hu

Megosztás:

Címke: ,