Negyvenhárom százalék fölötti a részvételi arány Békéscsabán

2016. október 2. 19:43 | Laczkó Viktória

19 órakor lezárult a népszavazás, amit a kötelező betelepítési kvótával kapcsolatban tartottak. A Nemzeti Választási Iroda jelenlegi adatai szerint a szavazatok 85,52 százalékát számlálták össze országos szinten.

Akadálytalanul zajlott a népszavazás

Dr. Bacsa Vendel, a Békéscsabai Helyi Választási Iroda vezetője ismertette a stúdióban, hogy a mai napon mind a hatvannyolc szavazókörben akadály nélkül zajlott le a szavazás. A szavazatszámláló bizottsági tagok reggel hatkor kezdték a munkájukat, és valamennyi szavazókörben befejeződött mostanra a szavazás.

Nem érkezett be kifogás a békéscsabai helyi választási irodához.

Egy rendkívüli este történt: egy szavazatszámláló bizottsági tag rosszul lett, egy másik tag váltotta le munkájában. A szavazás akadálytalanul folytatódott ettől függetlenül.

Valamennyi jegyzőkönyv beérkezett

Valamennyi jegyzőkönyv beérkezett az önkormányzathoz, ezek ellenőrzése zajlik jelenleg.

Békéscsabán jelenleg 98.5% feldolgozottság. A 49.515 bejegyzett választópolgárból 21.490-en jelentek meg. Tehát a részvételi arány 43,4 százalék. A leadott szavazatok 7 százaléka érvénytelen, 93 százaléka érvényes. Az igennel szavazók 2 százalékot tesznek ki, míg a nemmel szavazók 97,95 százalékot – közölte dr. Bacsa Vendel. Tehát azok, akik elmentek, zömmel nemmel szavaztak

További teendők

A szavazatszámláló bizottság tagjai a helyszínen vannak még. Az elnök vitte be a jegyzőkönyvet és a névjegyzéket az önkormányzatba. Az ellenőrzés után mehetnek haza a tagok.

Lesz ügyfélfogadás a megyeszékhelyen holnap

Kérdésünkre, miszerint lesz-e ügyfélfogadás a békéscsabai a polgármesteri hivatalban a helyi választási iroda vezetője elmondta, lesz. A hivatalban dolgozó 211 főből 160 részt vett a népszavazás lebonyolításában.

FEL