Négy határsértő bújt el egy autóban - frissítve

2017. december 2. 06:18 | behir

Embercsempészéssel gyanúsítható szerb férfit fogtak el a rendőrök Békés megyében. A külföldiek, akik az autójában utaztak, nem tudják hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Magyarbánhegyes közelében december 1-jén, 21 óra 30 perc körül a rendőrök leállítottak egy személygépkocsit. A 30 éves D. Goran egy személygépkocsiban négy külföldit vitt. A magukat afgán és török állampolgárnak valló férfiak Battonya térségében illegálisan lépték át a magyar–román államhatárt. A szerb férfi a gyanú szerint anyagi ellenszolgáltatásért segített nekik abban, hogy a határtól tovább utazzanak Nyugat-Európa felé.

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bGNxxsBl21Q

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya D. Gorant embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A vele utazó külföldiek egyike sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Őket a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2017. december 2-án, 10 óra 15 perckor átadták a román hatóság képviselőinek.

 

 

 

Forrás: police.hu

Itthon

Mezőberényben a Petőfi utcai gömbakácokat kivágták, gömbkőriseket ültetnek

Siklósi István, Mezőberény polgármestere még múlt év novemberében tájékoztatta a város lakóit arról, hogy a Petőfi utca nyugati oldalán lévő japán gömbakácok helyett gömbkőrisek ültetését tervezik. A napokban már arról számolt be, hogy a gömbakácok kivágása befejeződött, kezdődhet az ültetés, amelyhez segítőket várnak.
2021. március 2. 19:00
FEL