Négy határsértő bújt el egy autóban - frissítve

2017. december 2. 06:18 | behir

Embercsempészéssel gyanúsítható szerb férfit fogtak el a rendőrök Békés megyében. A külföldiek, akik az autójában utaztak, nem tudják hitelt érdemlően igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon.

Magyarbánhegyes közelében december 1-jén, 21 óra 30 perc körül a rendőrök leállítottak egy személygépkocsit. A 30 éves D. Goran egy személygépkocsiban négy külföldit vitt. A magukat afgán és török állampolgárnak valló férfiak Battonya térségében illegálisan lépték át a magyar–román államhatárt. A szerb férfi a gyanú szerint anyagi ellenszolgáltatásért segített nekik abban, hogy a határtól tovább utazzanak Nyugat-Európa felé.

 

 

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=bGNxxsBl21Q

 

 

A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya D. Gorant embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt bűnügyi őrizetbe vette. A vele utazó külföldiek egyike sem tudta hitelt érdemlően igazolni a személyazonosságát és azt, hogy jogszerűen tartózkodik Magyarországon. Őket a rendőrök a Battonya Határrendészeti Kirendeltségen meghallgatták, majd a hatályos visszafogadási egyezmény alapján 2017. december 2-án, 10 óra 15 perckor átadták a román hatóság képviselőinek.

 

 

 

Forrás: police.hu

További programok »

Itthon

Ismét meghosszabbodik az oltási akció

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Békés megyében továbbra is hat helyszínen várják az oltásra jelentkezőket.
16:49
FEL