Négy baleset, öt könnyű és három súlyos sérült

2019. január 3. 09:58 | behir.hu

Békés megyében, 2019. január 2-án 7 és 8 óra között négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés a rendőrségre.

Mezőberény külterületén, 7 óra 15 perc körül árokba hajtott egy személygépkocsi. A jármű vezetője könnyű sérülést szenvedett.

Negyed órával később, Doboz külterületén egy személygépkocsi előzés közben megcsúszott, letért az útról és árokba sodródott. A kocsi két utasa megsérült, egyikük könnyebben, a másik utast pedig súlyos sérüléssel vitték kórházba a mentők.

Szintén Mezőberény külterületén, 7 óra 45 perc körül árokba hajtott egy személygépkocsi, a balesetnek két könnyű és egy súlyos sérültje van.

Békéscsaba külterületén 8 óra körül hajtott árokba egy személygépkocsi, amelynek vezetője könnyebben, utasa súlyosan megsérült.

A balesetek kapcsán a rendőrség kéri a járművezetőket, hogy közlekedjenek figyelmesen, óvatosan! Haladási sebességüket ne a megengedetthez, hanem az útviszonyokhoz igazítsák. Ha az út vizes, jeges, havas, inkább hajtsanak lassabban. Sötétben, szürkületben, vagy amikor havazás, köd miatt lecsökken a látótávolság, lassítsanak. Érdemes nagyobb követési távolságot tartani és tanácsos kerülni a hirtelen fékezést, irányváltoztatást. A láthatóságra fordítsanak kiemelt figyelmet, rendszeresen ellenőrizzék, hogy a járművükön a világítások és az irányjelzők működnek-e. A gyalogosok és a kerékpárosok a jól működő világítások mellett viseljenek láthatósági mellényt, használjanak a láthatóságukat segítő fényvisszaverő eszközöket.

…hogy mindenki hazaérjen!

Forrás: police.hu

 

További programok »

Itthon

Rétisas fiókákat gyűrűztek a Kis-Sárréten

Tíz rétisas-fióka lábára került jelölőgyűrű a közelmúltban a Körös-Maros Nemzeti Park Kis-Sárrét részterületén. Ebben a térségben első alkalommal került sor rétisasok gyűrűzésére.
10:22
FEL