Ne lepődjön meg, ha ma megszólalnak a szirénák Orosházán

2022. október 3. 10:24 | behir.hu

Október 3-án, hétfőn ellenőrzik a veszélyes üzemek körzetébe telepített MoLaRi, azaz Monitoring és Lakossági Riasztó Rendszer szirénáit. A riasztórendszerek hangszórói alkalmasak arra, hogy veszély esetén a környezetükben élő lakosságot tájékoztassák a követendő magatartási szabályokról.

A Békés Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatűsa szerint a MoLaRi rendszer szirénái „morgató”, azaz csökkentett üzemű próbái kerülnek lesugárzásra délelőtt 11 órakor. A „Figyelem, ez próba, figyelem, ez próba” felhívás után egy 6 másodpercig tartó mélyről induló fel, majd lefutó hangjelzést hallhatunk. „A próbának vége, a próbának vége” felhívással zárul a fent említett rendszerek tesztelése.

 

A lakosságnak a próbákkal kapcsolatban semmiféle teendője nincs.

 

A következő próbák tervezett időpontjai:

2022. október 03. 11:00 Csökkentett üzemű (morgató) próba

2022. november 07. 11:00 Csökkentett üzemű (morgató) próba

2022. december 05. 11:00 Csökkentett üzemű (morgató) próba

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL