Ne dobja ki a régi függönyt, készítsen belőle bevásárló szatyrot

2019. április 7. 12:07 | behir

Kis odafigyeléssel, és apróságnak tűnő lépésekkel is sokat tehetünk Földünkért. Benesóczky Réka kreatív környezetvédő a napokban egy  Facebook-bejegyzésben adott hírt egy érdekes, általa készített szatyorról, mellyel tudatosan csökkenthető az ökológiai lábnyom - számolt be a sokszinuvidek.24.hu.

– Láttam a neten, hogy régi függöny anyagból készített valaki zsákot, amivel kiváltja a műanyagból készült, egyszer használatos zacskókat. Hazaérve tüstént varrógéphez ültem, és elkészítettem saját szatyromat. Sokaknak tetszik, jártomban-keltemben többen megkérdezik, honnan van – meséli Réka.

A környezettudatos lány másfél évtizede tudatosan törekszik arra, hogy minél kevesebb nejlont használjon. Az internetet böngészve gyakran talál kreatív, jól hasznosítható környezetvédő célú praktikákat, melyekkel berögzült szokásainkon változtathatunk.

Réka okos megoldásokkal igyekszik zöldíteni környezetét, piacon vásárolj a zöldséget és gyümölcsöt, tejet, sajtot, almalevet, az üzletekben inkább az újrahasznosítható papírba csomagolt termékeket igyekszik megvenni. Két macskájának pedig kukoricából készült almot vesz, melyet használat után a wc-n le lehet húzni.

 

Kis odafigyeléssel bárki zöldítheti az otthonát, íme néhány ötlet:

  • Vigyük munkahelyünkre saját dobozunkban az ebédet!
  • Gyűjtsük szelektíven otthon a szemetet!
  • Használjunk textilből készült zsebkendőt a papír zsebkendő helyett!
  • Vásároljunk természetes anyagokból készített ruhákat!
  • Készítsünk otthon szappant, testápoló krémet, fogkrémet és csak azokat használjuk!

Réka roppant tudatos életmódja szép példa arra, hogy a “Sok kicsi sokra megy” elvét követve, egyéni felelősségünket átérezve, ökosan és sokat tehetünk környezetünkért.

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

 

További programok »

FEL