Napokra leáll az egyik nagy hazai bank

2023. szeptember 22. 18:11 | behir.hu

Három nagy hazai bankcsoportot egységesítenek az MBH Bank égisze alatt, ehhez azonban informatikai átállás is szükséges. Ez fennakadásokat okozhat a bank egyes szolgáltatásainak működésében az átállás napján, illetve az azt megelőző és a következő napokban.

– A Budapest Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt. és a Takarékbank Zrt. többlépcsős egyesüléséből létrejött Magyarország második legnagyobb hitelintézete, az MBH Bank Nyrt., 2023. május 1-jén. Az egységes működés megteremtése és a minőségi ügyfélkiszolgálás biztosítása érdekében az informatikai rendszerek harmonizálására kerül sor – olvasható a bank közleményében.

Az átállási időszak teljes ideje alatt:

- zavartalanul biztosítják a digitalizált kártyahasználatot, az ATM-hálózaton keresztül megvalósuló készpénzfelvételt,
- a (POS) terminálokon történő fizikai betéti- és hitelkártyás vásárlást, 
- valamint a kereskedői kártyaelfogadó szolgáltatást (POS, VPOS), azaz a bankkártyahasználat a tervek szerint zavartalan lesz.

Az átállás ideje alatt ugyanakkor leállást tapasztalhatnak az ügyfelek többek között bankfiókjaik nyitvatartásában, elektronikus csatornáik elérésében, az azonnali átutalási megbízásokban, mind a küldést, mind a fogadást illetően.

Az MBH Bank bankfiókjai továbbá:

- 2023. szeptember 29-én (pénteken) egységesen 12:30-ig tartanak nyitva,
- 2023. október 2-án (hétfőn) teljes bankszünnap miatt zárva tartanak,
- 2023. október 3-án (kedden) délelőtt fiókjaik zárva tartanak, 12 órától pedig a megszokott nyitvatartás szerint üzemelnek.

A Direct Bank, Vállalati Netbank, MBH Info, MBH Netbank, MBH Bank App, Open API szolgáltatások 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem lesznek elérhetők. A Videóbank szolgáltatás 2023. szeptember 29. (péntek) 19:00 és 2023. október 3. (kedd) 12:00 között nem érhető el.

Forrás: MBH Bank

További programok »

FEL