Mától az MBH Bank a békéscsabai önkormányzat számlavezető bankja

2024. április 17. 11:05 | behir.hu

Megtörtént a bankváltás: a mai naptól, azaz április 17-étől az MBH Bank Békéscsaba önkormányzatának a számlavezető bankja.

Mint arról korábban beszámoltunk, március 6-án ünnepélyes keretek között írta alá az erről szóló megállapodást Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere és Puskás András, az MBH Bank vezérigazgató-helyettese.

Békéscsaba képviselő-testülete tavaly döntött úgy, hogy a bankszámla-vezetési szolgáltatásra, a pénzügyi tranzakciók lebonyolítására egy eljárást ír ki, erre a Magyar Bankholding adta összességében a legelőnyösebb ajánlatot. Ezt követően elindult az előkészítés, hogy minden apró részlet a helyére kerüljön az április 17-ei bankválásig.

Arról is döntés született, hogy négy új csabai helyszínen üzemeltet majd bankautomatát az MBH Bank Békéscsabán: Gerlán, Mezőmegyeren, Jaminában és a csabai piac környékén.

A bankváltás az önkormányzatot és intézményeit, valamint a városi cégeket is érinti, ezért a napokban többen is kaptak és kapnak értesítést egyes számlaszámok megváltozásáról.

Az MBH Bankkal való együttműködés eredményeként – a megállapodás szerint – olcsóbban fog működni a város pénzügyileg, mint ahogy eddig. A bank a társadalmi felelősségvállalás jegyében több éve támogatja a város női kézilabda, a férfi labdarúgó és a nemzetközi hírű női röplabdacsapatát, ezt a jövőben is folytatni kívánják. Emellett az önkormányzat létrehoz egy civil alapot, amelynek pénzügyi feltöltőjeként vesz részt a bank is, és az itt elérhető összegre pályázhatnak majd a helyi civil egyesületek.

További programok »

FEL