NAK: csaknem 165 ezer egységes kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók

2023. június 13. 07:18 | behir.hu

A pénteki határidőig 164 603 egységes kérelmet nyújtottak be a gazdálkodók a Magyar Államkincstárhoz, ebből 107 391-et a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) falugazdászainak segítségével - közölte a NAK hétfőn az MTI-vel.

A kamara közreműködésével beadott kérelmek 1,64 millió hektárt fednek le, de a NAK azokat is támogatta, akik a benyújtáshoz nem vették igénybe a falugazdászok segítségét.

Az április 20-án kezdődött benyújtási időszakban több mint 50 jogcímre, intézkedésre lehetett támogatást igényelni, valamint adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni. A múlt pénteki határidő jogvesztő, vagyis további beadványokat már nem fogadnak. A NAK korábbi közleménye szerint egy éve 165 188 egységes kérelmet nyújtottak be az érintettek.

Az egységes kérelmek elkészítése a közlemény szerint az idén több munkát és időt vett igénybe, miután a Közös Agrárpolitika szabályrendszere jelentősen átalakult.

A változás az agrárkamarát is kihívás elé állította, de a kérelmeket felkészülten várták. Honlapjukon folyamatosan frissítve ismertették az elkészítéshez szükséges tudnivalókat, videósorozatokat tettek közzé és kalkulátort készítettek, amely segített kiszámolni a várható támogatásokat. A NAK számos tájékoztató kiadványt is megjelentetett, az Agrárminisztériummal együttműködve pedig gazdafórumokat szervezett az érdeklődőknek - írták.

 

Forrás: MTI

További programok »

Gazdaság

360 pályázat érkezett a Gabonáink Gyermekszemmel című felhívásra

A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Békés Vármegyei igazgatósága idén is rajzpályázatot hirdetett “Gabonáink Gyermekszemmel” címmel. A felhívásra ezúttal rekordszámú, 360 alkotást küldtek be az óvodástól a középiskolás korosztályig a vármegye különböző településeiről. A rajzverseny eredményhirdetését pénteken délelőtt rendezték meg a Csabagyöngye Kulturális Központban.
2024. június 14. 14:24
FEL