Nagyszabású galamb- és kisállat-kiállítás Borbola László emlékére

2019. december 7. 17:32 | D. Nagy Bence

A Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület Békéscsaba rendezésében új bemutató vette birtokba a CsabaParkot. A Borbola László Területi Emlékkiállításra az ország minden pontjáról érkeztek tenyésztők.

A kétnapos, nagyszabású kiállítás évek óta Békéscsabára vonzza a különböző madárfajtákkal foglalkozókat. A rendezvény a galambok mellett kisállatoknak, valamint díszmadaraknak is helyet biztosít. Tímár Pál, a Galamb- és Kisállattenyésztő Egyesület Békéscsaba elnöke elmondta, az idei kiállítás az egyesület 2018-ban elhunyt, korábbi elnökének nevét viseli. Borbola László 1952-től haláláig volt az egyesület tagja, az elnöki tisztet húsz éven keresztül töltötte be, illetve tizenkét éven át a Magyar Galamb- és Kisállattenyésztők Országos Szövetsége alelnökeként is szerepet vállalt. Timár Pál kiemelte, a békéscsabai szervezet ez idő alatt vált az ország egyik vezető egyesületévé.

A rendezvényt Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere nyitotta meg, aki beszédében szintén megemlékezett a néhai névadóról. A polgármester elmondta, Borbola László galambászati tevékenysége mellett meghatározója volt Békéscsaba arculatának is. A korábbi elnök tervezőmérnökként számos köz- és magánépületet adott a városnak, például a sportcsarnokot, vagy a kórház épületének egy részét is.

Az expón 56 madárfajtát, vízi szárnyasokat és nyulakat is bemutattak. A több, mint száz kiállító közül sokan érkeztek az ország távolabbi pontjairól, de Békéscsaba testvérvárosa, Székelyudvarhely, és a szerbiai Kovačica (Antalfalva) képviselői is ellátogattak a rendezvényre.

További programok »

Itthon

FEL