Nagyobb lehet a Sakkjátszótér - Bemutató foglalkozás a Mackó-Kuckó Óvodában

2018. április 20. 11:20 | Kovács Dávid

Sakkjátszótér címmel tavaly indult el az a komplex képességfejlesztő program, melyet Békés megyében elsőként a békéscsabai Mackó-Kuckó óvodában vezettek be. Az intézmény most egy bemutató foglalkozásra várta a város óvodáinak képviselőit, hogy minél többen megismerkedjenek a játékos programmal.

A békéscsabai Mackó-Kuckó óvoda nagycsoportosai szeptember óta vehetnek részt a játékos feladatokban, amelyek segítik az iskolára való felkészülést. A kicsik elárulták, szeretik ezeket a foglalkozásokat, mert jót játszanak, és közben tanulhatnak is.

A program alapja a sakk, e köré épülnek a különböző feladatok, amelyek segítik a logikus gondolkodást, a kreativitást és a problémamegoldó készségeket.

 

(Fotó: Barna Tamás)

 

– Ez a foglalkozás a békéscsabai önkormányzati fenntartású óvodák szakmai, munkaközösségi napjainak egyik állomása. Ilyenkor mindig más óvodába látogatunk el, különböző tevékenységeket, foglalkozásokat nézünk és ismerünk meg, így átvehetjük egymástól a jó gyakorlatokat – emelte ki a házigazda intézmény vezetője, Botta-Dukátné Orczifalvi Éva.

A Polgár Judit sakknagymester nevével fémjelzett program célja, hogy a koncentráció fejlesztésével segítse az óvoda és az iskola közötti átmenetet. A szakemberek szerint a gyerekek sokat fejlődhetnek a foglalkozásokon.

– Szenzációsnak tartom ezt a programot, a gyerekek pedig nagyon ügyesek voltak. A foglalkozások nemcsak a gondolkodást, hanem a szociális képességeket is fejlesztik: az együttműködést, a türelmet, a kitartást, úgyhogy nagyon hasznosnak találom – fogalmazott dr. Erdeiné Gergely Emőke, a Lencsési Óvoda vezetője.

A 30 perces órák végén nem a győzelem a fontos, hanem a részvétel és a közös játék.

 

További programok »

Itthon

Második alkalommal rendeznek Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot Békésen

Június 3-án szombaton második alkalommal hívják életre a Vármegyei Tűzoltó Szakmai Napot a Dánfoki Üdülőközpontban. Az eseményen a vármegye önkormányzati tűzoltóságainak munkatársai mutatják be felszereléseiket és eszközeiket, továbbá a kilátogatók több látványos bemutatót tekinthetnek meg a helyszínen.
16:47
FEL