Nagykorúvá vált a haditornaverseny

2019. október 4. 16:49 | Sipos Gábor

A békéscsabai repülőtéren rendezték meg a 18. Honvédelmi Haditorna Versenyt. Az esemény megnyitóján közel 200 általános és középiskolás korú diák vett részt. A győztes az országos megmérettetésen indulhat majd.

A megnyitón Takács Árpád, a Békés Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja kiemelte, hogy az elmúlt években sok fiatal vett részt a megmérettetésen és tapasztalta meg, hogy mit jelent a hazaszeretet, a bajtársiasság és a felelősség. Az a felelősség, amely a magyarokat az elmúlt évszázadokban jellemezte: védték a hazát, óvták az értékeket, ahogy ezt teszi ma is a határokon a rendőrség, illetve a rendvédelmi szervezetek a Magyar Honvédség közleműködésével – szögezte le a kormánymegbízott, hozzátéve: a továbbiakban is a béke megőrzése a cél, ehhez pedig jól felszerelt honvédségre van szükség.

A csapatok kilenc kötelező és négy választható ponton mérték össze tudásukat. A fizikai és erőnléti próbákon kívül számot kellett adniuk elméleti tudásukról is. A versenyen résztvevő általános iskolás 7-8. osztályosokat a Magyar Tartalékos Szövetség Békés Megyei Szervezete díjazta. A középiskolás versenyzők legjobbja a Honvédelmi Minisztérium által szervezett országos versenyre készülhet majd.

Az MH Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnokság 2. Katonai Igazgatási és Érdekvédelmi Iroda irodavezetője, Braun Tibor őrnagy úgy véli, hogy a helyi katonai szervezetek segítségével megrendezett eseményt a fiatalok nagyon komolyan veszik.

– Az Országos Haditorna Versenyt a Honvédelmi Minisztérium írja ki. Az első helyezett továbbjut az országos megmérettetésre, amelyet 2020 áprilisában tartanak meg – tájékoztatott az őrnagy.

A verseny díjátadója délután lesz.

 

Galéria

További programok »

Itthon

Nem sikerült elhúzni

Egy autót húzott maga után egy férfi Sarkadon. Észrevette ezt egy szolgálaton kívüli rendőr, aki a gyanús esetről azonnal értesítette a kollégáit. A rendőrjárőrök az ellenőrzéskor megállapították, hogy a forgalomból kivont járművet egy lakatlan ház udvaráról lopták el.
2022. január 28. 18:46
FEL