Nagybányán járt a kamara

2022. szeptember 29. 18:07 | behir.hu

A Máramarosi Kereskedelmi és Iparkamara meghívta a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamarát a Nagybányai Gesztenye Ünnep keretén belül megrendezett XXVIII. „Rivolus Dominarium” kiállítás és ünnepség sorozatra. A szeptember 23-25 között rendezett találkozón több megyei kamara mellett a moldáv és szlovákiai szervezetek is részt vettek.

– A kiállítás megnyitóján jelen voltak a magyarországi kamarák elnökei, külgazdasági osztályvezetők a román kamara főtitkára, szlovák kamarai elnök és tisztségviselők, a helyi és moldáv kamara alelnöke és annak munkatársai – mondta el dr. Orosz Tivadar, a Békés Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. 

Rák Jánostól, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Magyar-Román Tagozatának titkárától megtudtuk, a több napos gazdasági és kulturális programsorozat a kiállítás megnyitójával és annak megtekintésével kezdődött. Ezt követően a Békés megyei küldöttség találkozott és tárgyalt Nagybánya magyar alpolgármesterével.

A következő napokban a küldöttség meglátogatta és megtekintette a magyarországi érdekeltséggel is rendelkező Electro Sistem villamosáram transzformátok és nagyfeszültségű transzformátor egységeket gyártó üzemét, hivatalos látogatást tett a máramarosszigeti polgármester hivatalban, ahol a hivatal jegyzője és kancellária vezetője bemutatta a várost annak gazdasági és kulturális tevékenységét. A delegáció megtekintette a híres szaploncai vidám temetőt, valamint Máramarossziget városának hírhedt múzeummá alakított börtönét.

Forrás: BMKIK

További programok »

Itthon

Kisebbek és drágábbak lesznek idén a karácsonyfák

Az advent elérkeztével egyre többen indulunk el a szokásos beszerző körútra, hogy hazacipeljük a legjobb vételnek ígérkező karácsonyfát. De vajon mennyit kell fizetnünk érte az idén? Melyik a magyarok kedvenc fajtája, melyik típus milyen előnyökkel és hátrányokkal bír? És miért lesznek idén kisebbek a karácsonyfák? Szakértő segített a válaszadásban a sokszinuvidek.hu-n.
2022. november 26. 17:41
FEL